fbpx

Liikkujakin hyötyy fysioterapiasta

Oletko kuullut koskaan sanontaa, ”Ainoa hyvä urheilija on terve urheilija?”. Sama pätee muuten myös kuntoliikkujaan. Jos haluat kehittää kuntoasi ja saavuttaa hyviä tuloksia suorituskyvyn kehittämisen, kiinteytymisen, lihasmassan hankinnan tai vaikkapa painon pudottamisen näkökulmasta, pätee sanonta silloin myös sinuun.

Kehityt kuten palaudut

Lihashuollon sekä palautumisen rooli kunnon kehittämisessä on merkittävä. Kehityt nimittäin juuri niin hyvin, kun kykenet palautumaan. Sen vuoksi sinun kannattaakin kiinnittää huomiota tehokkaan treenaamisen ja laadukkaan ravitsemuksen lisäksi myös kaikkiin niihin toimenpiteisiin, joilla voit tehostaa ja nopeuttaa palautumistasi – toisin sanottuna kehittymistä ja tavoitteesi saavuttamista. Olitpa sitten huippu-urheilija tai tavallinen kuntoliikkuja, ovat erilaiset palautumis-ja lihashuoltokeinot syytä pitää tärkeänä osana säännöllistä harjoittelua.

Fysioterapia tukee toimintakykyä

Fysioterapian tavoitteena on kehon optimaalisen toiminta- ja suorituskyvyn tukeminen sekä palautumisen edistäminen. Erilaiset tuki- ja liikuntaelimistön kiputilat, lihasepätasapaino sekä ryhdin ongelmat saattavat nimittäin rajoittaa kehitystämme huomattavasti. Lihastasapainoa ja ryhtiä korjaavat harjoitteet, kivun poistaminen sekä palautumista ja lihashuoltoa edistävät toimenpiteet voivatkin edistää kehitystäsi huimasti jo muutamilla hoitokerroilla.

Fysioterapian tavoitteena on myös erilaisten rasitusvammojen sekä loukkaantumisten ehkäisy. Urheilijat ja tavoitteelliset liikkujat voivat hyödyntää manuaalisia lihas- ja nivelkäsittelyjä, akupunktiota sekä erilaisia fysikaalisia syvälämpö-, sähkö- ja painehoitokäsittelyjä oman liikuntakoneistonsa virittämisen sekä palautumisen edistämiseksi.

Kuntoutuskumppanina Kuntoparkki

Meillä Kuntoparkissa on edellisten palveluiden lisäksi käytössämme myös ShockWave-painehoitolaite, ainoana fysioterapia -toimijana Raahessa. Lisäksi meidän fysioterapia-asiakkaillamme on käytössään myös nykyaikainen kuntosalimme kaikkine laitteineen ja välineineen, koko hoitosarjan ajan. Voit myös tarvittaessa kääntyä jalkaklinikkamme asiantuntijan puoleen, joka tekee sinulle tarvittaessa yksilölliset tukipohjalliset treenikenkiin tai vaikka luistimiin.

Palautuminen nostaa tasoa

Pelkkä treenaaminen ei yksin riitä kehittämään kuntoamme, vaan itse asiassa se vaikuttaa energiavarojamme, hormonitoimintaamme, hermostoomme sekä lihaksiimme niitä kuluttavasti. Panostamalla pelkän treenaamisen sijaan myös lepoon, palautumiseen sekä kehon optimaalisen toiminta- ja suorituskyvyn kehittämiseen, lihashuoltoon sekä fysioterapian eri tukitoimiin panostamalla, voit ottaa ison harppauksen kohti tavoitettasi.

Muista siis, että ainoa kehittyvä kuntoilija, on riittävästi lihashuoltoon sekä palautumiseen panostava kuntoilija!

Ajanvaraus fysioterapiaan

Elämäntapamuuttujasta muiden tsemppariksi – Ohjaajamme Julian tarina

Julia on 26-vuotias, raahelainen ryhmäliikuntaohjaaja, joka ohjaa meillä Kuntoparkissa ja Kuntokeskus Raahessa Lesmillsin bodypump- ja bodycombat -tunteja. Julian tausta ei ole ihan tyypillisin lapsesta saakka liikunnasta innostuneen ja liikunta-alalle suuntautuneen ohjaajan tarina, vaan ajatus ohjaajaurasta lähti liikkeelle omasta elämäntapamuutoksesta. Ohessa iloisen, energisen ja innostavan ohjaajamme Julian tarina.

Oli vuosi 2013. Julia oli ajatellut jo pidemmän aikaa, että haluaisi aloittaa jonkin liikuntaharrastuksen. He ottivat pitkän harkinnan jälkeen kaveriporukalla kortit Kuntoparkkiin. Aluksi he ryhtyivät käymään salilla, mutta puhuivat useasti, että olisi kiva käydä kokeilemassa myös bodypumppia.

Lopulta tytöt uskaltautuivat mukaan tunnille ja se vei varsinkin Julian täysin mennessään. Aluksi tyttöporukka kävi lähinnä bodypumpeissa, mutta sitten he uskaltautuvat mukaan myös bodycombattiin. Innostus vain kasvoi. Fiilis oli huikea, kun kuntotaso nousi kohisten, ja joka kerta huomasi jaksavansa tehdä liikkeet paremmin.

Pikkuhiljaa ajatus ohjaamisesta alkoi kyteä Julian mielessä. Siitä jalostui haave siitä, että hän haluaisi olla joku päivä itsekin ryhmäliikuntaohjaaja. Julia alkoi tarkkailla yhä tarkemmin liikkeiden suoritustekniikkaa, niin pumpissa kuin combatissakin, ja treenasi kuntoaan tavoitteellisesti.

Yhtenä päivä Kuntoparkin seinälle oli ilmestynyt ilmoitus, jossa haettiin taloon uusia ryhmäliikuntaohjaajia. Useamman viikon rohkeutta kerättyään Julia otti yhteyden omistaja Jouniin ja huomasi puhelun jälkeen, että oli lähdössä bodypump -koulutukseen ja vuotta myöhemmin käytynä oli myös bodycombat -koulutukset.

Vaikka se aluksi hirvittikin, niin päivääkään Julia ei ole päätöstään sekä yhteydenottoaan katunut. Harrastuksesta tuli rakas ammatti ja omasta elämäntapamuutoksesta arvokasta osaamista, jota Julia jakaa nyt muille hyvinvointiaan kehittäville liikkujille.

Ohjaajana Julia on heittäytyvä, iloinen, mukaansatempaava ja kannustava energiapakkaus. Hänen tavoitteenaan on saada asiakkaat lähtemään tunneilta itsensä ylittäneenä ja hyvällä fiiliksellä. Pääasia, että liikunta on kivaa, asiakkaat viihtyvät ja tuloksia syntyy!

Tutustu ryhmäliikuntaamme

Arin tarina – terveyttä ja toimintakykyä toispuolihalvauksesta huolimatta

Oli vuosi 1999, kun Ari oli työkomennuksella Kreikassa, kuten niin monesti aiemminkin. Tällä kerralla työkeikka sai kuitenkin odottamattoman sekä pysäyttävän käänteen, sillä Ari sai laajan aivoverenkiertohäiriön kesken komennuksen. Se ei katsonut aikaa, eikä paikkaa, vaan iski kuin salama kirkkaalta taivaalta – nopeasti ja varoittelematta. Vaikka oireet olivat selvät, päästiin hoitoon kuitenkin varsinaisesti käsiksi vasta koti-Suomessa. Tutkimuksissa selvisi nopeasti, että Arin oikea puoli kehosta oli halvaantunut. Siitä alkoi kuntoutusprosessi, jossa Arin oli opeteltava uudelleen niin puhumaan, kävelemään kuin syömäänkin.

Yhteistyötä jo Hopeataurin ajoilta saakka

Arin ja Kuntoparkin fysioterapianyhteistyö alkoi jo Hopeataurin ajoilta, jossa Kuntoparkin toimipiste aiemmin sijaitsi, ennen muuttoa nykyisiin tiloihin Tauno Kiesvaaran väylälle (sairaalaa vastapäätä). Sisukkuudella ja positiivisella elämänasenteella Ari kuntoutti itsensä vuosien varrella niin hyvään kuntoon, että pystyy nyt asumaan itsenäisesti, omassa kodissaan.

Satoja tunteja kuntoutusta sekä omia treenejä

Ari on tehnyt vuosien varrella valtavan määrän töitä saavuttaakseen nykyisen tilanteen. Takana on satoja tunteja fysioterapiaa, toimintaterapiaa, puheterapiaa, useita laitoskuntoutusjaksoja, ryhmäkuntoutusta terveyskeskuksessa sekä hurja määrä omatoimisia treenikertoja Kuntoparkin kuntosalilla. Kun tahtotila on kova ja ohjeet harjoitteluun ovat ammattimaiset, on harjoittelu kuitenkin mielekästä ja parhaimmillaan jopa tosi mukavaa.

HUR -älylaitteet kuntoutumisen tukena

Yksilöfysioterapian lisäksi Ari käy viikossa noin kolmesta neljään kertaa omatoimisesti salilla. ”Saamien ohjeiden ja suositusten mukaan”, kuten hänellä on tapana sanoa, toispuolihalvauksesta huolimatta, Ari pystyy vaivatta käyttämään HUR-paineilmalaitteita itsenäisesti. Kosketusnäytöltä on helppo lisätä ja vähentää vastusta. Laitteet on suunniteltu niin, että niitä on vaivaton ja helppo käyttää. Ne soveltuvatkin parhaiten juuri kuntouttavaan harjoitteluun, ikä-ihmisten toimintakyvyn treenaamiseen sekä kiertoharjoittelutyyppiseen ja saliharjoittelua aloittavien treenaamiseen.

Kuntoparkin fysioterapeuteille vuolaat kehut

Kuntoparkkia Ari kehuu vuolaasti. Etenkin esteetön, monipuolinen kuntosali sekä Kuntoparkin osaavat ja mukavat fysioterapeutit saavat kiitoksia. Vaikka fysioterapeutit ovat vuosien saatossa vaihtuneet, ei luottokumppani kuntoutukseen ole Arilla vaihtunut. Hän on luottanut Kuntoparkin laadukkaaseen fysioterapiaan ja jatkaa sisukkaasti, mutta hyvällä fiiliksellä treenaamista.

Ota meihin yhteytttä alla olevan painikkeen kautta ja kartoitetaan voisimmeko olla myös sinulle avuksi.

Ajanvaraus fysioterapiaan

Marjo Yli-Maunulan tarina – Työtä, jolla todellakin on merkitystä

Kun Marjo lähti nuoruudessaan kuntouttamisen uralle, ei hän osannut uneksiakaan siitä, kuinka vaihteleva ja mielenkiintoinen työura hänellä on edessään. Työ fysioterapeuttina ja ryhmäliikunnan ohjaajana ei olekaan ollut hänelle koskaan pakkopullaa, vaan se on ollut aina mielekästä ja merkityksellistä – todellista unelmaduunia.

Marjo on aikuinen nainen, 48 -vuotias perheenäiti, työfysioterapeutti ja ”jumppapirkko”, jolla on erittäin vahva osaaminen tuki- ja liikuntaelinten kuntoutuksesta. Hän valmistui fysioterapeutiksi Rovaniemeltä vuonna 1996 ja on siitä lähtien työskennellyt yksityispuolen lääkärikeskuksissa ja fysioterapialaitoksissa, niin Raahessa kuin Helsingissä. Erikoistumisopinnot työfysioterapiaan hän suoritti Oulun Aluetyöterveyslaitoksella ja sen jälkeen työskenteli Plasman ja Terveystalon moniammatillisissa tiimeissä työterveyshuollon puolella. Marjolla on myös vahva kokemus traumojen ja leikkausten jälkeisestä terapiasta, akuuttien kiputilojen hoidosta sekä manuaalisen terapian erilaisista menetelmistä.

Ryhmäliikunta on aina ollut lähellä Marjon sydäntä. Hän on Raahen Naisvoimistelijoiden kasvatti ja aloitti siellä jo nuorena tyttönä voimisteluryhmien ohjaamisen ja valmentamisen. Tämä harrastus vie Marjoa yhdessä muun ryhmän kanssa esiintymismatkoille myös ulkomaille. Marjo on ohjannut vuosien varrella hyvin monenlaisia tunteja, joista viimeiset vuodet painopiste on ollut tanssillisessa Laviassa ja kehonhallintaa kehittävässä Chiball-pallojumpassa. Saamansa palautteen pohjalta Marjo on ohjaajana kannustava ja iloinen, mutta samalla sopivan vaativa. Hän ylläpitää tunneillaan reilun rempseää vuorovaikutusta ja ottaa asiakkaat huomioon yksilöinä sekä antaa heille henkilökohtaista tukea.

Marjo kokee, että hänellä on työssään Kuntoparkissa ainutlaatuisen toiminnallinen ja tekemiseen kannustava työympäristö, jossa hän pystyy toteuttamaan laadukasta ja tehokasta fysioterapiaa. Sitä nykyaikainen fysioterapia on – laadukkaiden harjoitteiden opettamista sekä omaharjoitteluun ohjaamista. Fysioterapeutin tehtävänä on Marjon mukaan antaa asiakkaalle työkaluja ja ohjata tekemiseen, mutta myös kulkea rinnalla, jotta usko sekä motivaatio säilyvät ja tekeminen pysyy laadukkaana. Fysioterapeutin roolina on näyttää selkeä suunta ja tavoite, mihin ollaan menossa, sekä ajoittaa oikeat harjoitteet, oikeaan aikaan, sopivasti annosteltuna.

Marjo on omaksunut työuransa aikana hyvät taidot kohdata monenlaisia ihmisiä, jotka ovat hyvin erilaisissa elämäntilanteissa. Hän omaa kyvyn kuunnella herkällä korvalla asiakasta ja sen myötä asettaa realistiset tavoitteet asiakkaan voimavarat huomioiden. Iän karttuessa Marjo kokee saaneensa pehmeyttä ja kykyä ymmärtää lempeämmin ja syvällisemmin asioita sekä ihmisen toimintakykyä. Vaikka kaikki ei olekaan omissa käsissämme, kokee hän, että oma asenne ratkaisee todella paljon kuntoutumisessakin.

Marjo on joutunut kohtaamaan työuransa aikana ihmisten elämän tragedioita, vammautumisia ja sitä, kuinka sairaus pikkuhiljaa raastaa toimintakyvyn viimeiset rippeetkin. Hän kokee kuitenkin työnsä todella merkitykselliseksi ja on kiitollinen siitä, että on pystynyt omalla panoksellaan ja persoonallaan antamaan asiakkaille voimia jaksaa tilanteessa, joissa ei välttämättä kauheasti ole valon pilkahduksia. Juuri työn monipuolisuus ja merkityksellisyys kiehtovat Marjoa erityisen paljon. Ryhmäliikunnan ohjaamisen antama energia ja huippufiilis sekä fysioterapiatyön henkilökohtaisuus ja mahdollisuus olla tukemassa asiakasta haastavissakin kuntoutustilanteissa. Niistä on Marjon unelmatyö tehty!

Koulutuksia

 • Fysioterapeutin tutkinto, Rovaniemen Terveys- ja Sosiaalioppilaitos v.1996
 • Kuntohoitajan tutkinto, Kemin Terveydenhuolto-oppilaitos v. 1991
 • Työterveyshuollon erikoistumiskoulutus fysioterapeuteille, Oulun Aluetyöterveyslaitos v.2002
 • Neuraalikudoken mobilisointikurssi, SOMTY v.2001
 • Pilates-jatkokurssi, Oulun Seudun Ammattikorkeakoulu v. 2005
 • Sambic-ohjaajakoulutus
 • Chiball-ohjaajakoulutus
 • Lavis-ohjaajakoulutus
 • Fysiokimppa-ohjaajakoulutus
 • Liikunnan ammattitutkinnon opettaja, Raahen Aikuiskoulutuskeskus v. 2013

Sara Pääkkönen – Fysioterapiaosaamisella varustettu personal trainer

Liittyykö tavoitteesi kuntoutumiseen tai onko sinulla jokin harjoittelua rajoittava vaiva? Vai haluatko parantaa samanaikaisesti terveyttäsi sekä suorituskykyäsi? Fysioterapeutti-taustainen personal trainerimme Sara Pääkkönen on silloin oikea henkilö auttamaan sinua tavoitteesi saavuttamisessa.

Saran työtä ohjaa aina yksilöllisyys. Hän ottaa jo harjoitusohjelmaa suunnitellessaan huomioon asiakkaan henkilökohtaiset tavoitteet, toiveet, rajoitteet sekä resurssit. Valmennusote on muutenkin holistinen. Siinä otetaan huomioon laadukkaan liikkeen sekä liikkumisen lisäksi myös ravitsemus, palautuminen, elämäntilanne sekä stressinhallintataitojen kehittäminen.

Saran valmennuksessa korostuvat fysioterapeuttinen näkökulma, vammojen ehkäisy sekä nousujohteinen harjoittelun annostelu. Muutosta lähestytään pienillä teoilla, eikä kaikkea tarvitse lähteä muuttamaan heti kerralla.

Turvallisuus sekä tehokkuus kulkevatkin Saran valmennuksessa käsi kädessä. Kun suoritustekniikat laitetaan kerralla kuntoon, harjoitusohjelmassa huomioidaan lihastasapaino sekä liikkuvuus- ja lihashuoltoharjoitteet, voidaan parhaiten ehkäistä vammoja ja saavuttaa hyviä tuloksia tavoitteen näkökulmasta.

Kuntosaliharjoittelu on ollut osa Saran elämää jo useita vuosia. Hän oivalsi kuitenkin jo aikaa sitten, ettei pelkkä harjoittelu riitä, mikäli haluaa edistää omaa hyvinvointiaan kokonaisvaltaisesti. Tasapaino kuormituksen sekä levon välillä on ratkaisevan tärkeää, ja sen vuoksi Sara onkin täydentänyt osaamistaan (uni, stressinhallinta, palautuminen ja ravintovalmennus) itseopiskelun sekä erilaisten koulutusten kautta.

Treenaamisen suhteen Sara liikkuukin nykyään kehoaan kuunnellen, tarjoten sille, mitä se milloinkin kaipaa eniten. Luontoliikunnasta onkin tullut Saralle tärkeä keino rauhoittua, palautua sekä kehittää aerobista kuntoaan.

Luonteeltaan Sara on tsemppaava ja positiivinen. Vaikka valmennusote onkin lempeän maltillinen, haastaa hän asiakkaitaan menemään välillä myös epämukavuusalueelleen. Tavoitteekseen hän mainitsee sen, että haluaa auttaa asiakkaitaan löytämään mielekkäitä, toimivia ja vaikuttavia tapoja, joilla lisätä arkeensa hyvinvointia edistäviä hetkiä.

Saran liikunnalliset koulutukset:

 • Fysioterapeutti (Oulun AMK 2020)
 • Kehittävän harjoittelun perusteet (Trainer4You, 2016)
 • Kuntosalivalmentaja (Trainer4You, 2016)
 • Personal trainer (Trainer4You, 2017)

Jouni Palviainen – fysioterapeuttikonkari ja kuntoutuksen moniosaaja

Kuntoparkin perustaja, Jouni Palviainen, on todellinen fysioterapeuttikonkari ja kuntoutuksen moniosaaja. Hän on kouluttautunut vuosien varrella monipuolisesti tuki-ja liikuntaelimistön tutkimiseen sekä hoitamiseen.

Hänen erikoisosaamiseensa kuuluvat muun muassa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat, selkärangan sekä alaraajojen toimintahäiriöiden ja kiputilojen kuntoutus, neurologisten sairauksien fysioterapia, lääkinnällinen akupunktio, tukipohjalliset, McKenzie -menetelmä, pilates, aikuisneurologinen kuntoutus (Bobath) sekä työfysioterapia. Edellisten lisäksi Jouni on täydentänyt osaamistaan työterveyshuollon asiantuntijoille suunnatulla suoravastaanottokoulutuksella.

Jouni toimii myös urheilijoiden fysioterapeuttina sekä juniorijalkapallojoukkueen valmentajana ja huoltajana. Eli jos tavoitteenasi on vaivojen ja vammojen ennaltaehkäisy, kuntouttaminen tai toiminta- ja suorituskyvyn kehittäminen lajisi vaatimukset huomioiden, on Jounin osaamisesta takuulla hyötyä.

Jounin työnkuvaan kuuluvat myös Kelan ja eri vakuutusyhtiöiden kautta tulevien asiakkaiden fysioterapia. Työfysioterapeutin koulutuksensa, pitkän kokemuksensa ja laaja-alaisen osaamisensa vuoksi Jouni ymmärtää erinomaisesti työyhteisön problematiikkaa, työn sekä kokonaiskuormituksen vaikutuksia kehoon ja työn merkitystä osana ihmisen hyvinvointia. Työhyvinvointia edistävien hankkeiden (työhyvinvointi-/ yritysvalmennuspalvelut) suunnittelu ja toteutus ovatkin Jounille mieleisiä sekä palkitsevia työtehtäviä.

Jouni tekee työtään erittäin asiakaslähtöisesti ja yksilöllisesti siten, että asiakkaan omat tavoitteet otetaan mahdollisimman hyvin huomioon. Hän pyrkii löytämään oireiden taustalla olevat syyt ja vaikuttamaan niihin, sen sijaan, että hoitaisi vain oireita. Hän pyrkiikin soveltamaan laaja-alaista käytännön osaamistaan viimeisimpään käytettävissä olevaan tutkimustietoon, parhaat hoitotulokset saavuttaakseen.

Jos haluat uskoa oman kuntoutuksesi tai yrityksenne työhyvinvointihankkeen todellisen konkarin ja moniosaajan käsiin, on Jouni silloin turvallinen ja vaikuttava valinta.

Yhteystiedot:

Jouni Palviainen
040 5796866
kuntoparkki@gmail.com

Esittelyssä tanssi- ja joogaopettajamme – Johanna Jääskelä

Johanna Jääskelä on saanut kokea tanssin iloa jo 5-vuotiaasta saakka. Hän on opettanut show- ja latinalaisamerikkalaisia tansseja vuodesta 1999 alkaen ja on voittanut muun muassa Parisalsan Suomen Mestaruuden 2005. Harrastettuaan joogaa kymmenisen vuotta, Johanna kouluttautui joogaohjaajaksi Espanjassa vuonna 2008 ja julkaisi mielenhallintaa käsittelevän kirjan vuonna 2015.

Johannan tanssillisilla tunneilla tärkeintä on iloinen asenne. Tunneilla keskitytään erityisesti musiikista ja liikkeestä nauttimiseen, samalla kun rasva huomaamatta palaa ja lihakset vahvistuvat. Jooga puolestaan sopii kaikille, jotka haluavat notkistaa ja vahvistaa lihaksiaan rauhallisesti oman hengityksen tahdissa sekä rentoutua kokonaisvaltaisesti. Kaikki joogaharjoitukset tehdään omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. joogaan osallistuakseen ei tarvitse olla notkea. Tavoitteena on oman kokonaisvaltaisen hyvän olon löytyminen, josta Johanna on kirjoittanut kirjassaan Lighten Up to Be Enlightened.

Tanssi energisyydessään ja jooga rauhallisuudessaan ovat mitä oivallisimpia stressilääkkeitä ja sopivat kaikenikäisille. Johanna on opettanut ihmisiä aina vauvoista vaareihin. Liikuntakoulutuksen ja -kokemuksen lisäksi, Johanna on kansainvälisesti sertifioitu coach sekä parisuhdevalmentaja, joka on auttanut ihmisiä voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin jo kymmenen vuoden ajan. Tervetuloa Johannan tunneille Kuntoparkkiin, kokemaan tanssin iloa ja joogan rauhoittavaa sekä rentouttavaa oloa.

Johannan liikuntakoulutus:

 • Fressin lastenjumppien ohjaajakoulutus
 • Zumbaohjaajakoulutus
 • Joogaopettajankoulutus (Espanjassa), jatkokoulutus (Bahamasaarilla)
 • Tanssijan koulutus

Asiakkaan suusta Johannasta:

“Kiitos Johanna, olet opettanut minulle kaikkein tärkeimmät tanssista oppimani asiat… tanssimaan vähintään yhtä paljon sydämellä ja sielulla kuin jaloilla.”

Työhyvinvointi on muutakin kuin sairauspoissaolojen välttämistä

Työhyvinvointi tarkoittaa työntekijän subjektiivista kokemusta siitä, että työ on hallinnassa ja kaikki on hyvin työpaikalla. Sen taustalla on tasapaino työn kuormittavuuden ja aiheuttaman stressin sekä työntekijän resurssien välillä. Kun työntekijällä on riittävästi kapasiteettia eli osaamista, voimavaroja ja tukea työstään suoriutumiseen, on hyvinvoinnin kokemiselle mainiot edellytykset. Jos sen sijaan fyysiseen, henkiseen tai osaamiseen liittyvät resurssit ovat jatkuvasti koetuksella, on toiminta- ja työkyky pian uhattuna.

Yrityksissä työhyvinvointia ja siihen tehtyjä panostuksia on totuttu tarkastelemaan viime vuosina pitkälti sairauspoissaolojen kautta. Toisena tarkastelunkohteena olevana muuttujana ovat olleet ennenaikaiset eläköitymiset. Eikä ihme, sillä sairastaminen on sairaan kallista. Yhden sairauspoissaolopäivän kustannus työnantajalle on keskimäärin 350-450 €. Ennenaikaisen eläköitymisen kustannukset vaihtelevat (ikä, kuukausipalkka jne.), mutta esimerkiksi 35 –vuotiaan, 3000 € kuukausipalkkaa ansaitsevan, henkilön elinkaarikustannus yhteiskunnalle on noin 1.2 M€ ja kustannukset työnantajalle noin 200 000€.

Vaikka summat kuulostavat suurilta ja säästöt houkuttelevilta, kannattaisi ajatukset sekä katse kääntää pois pelkistä säästöistä. Sairastelun vähentämisen kääntöpuolena oleva toiminta- ja suorituskyvyn kehittäminen on nimittäin huomattavasti houkuttelevampi tavoite sekä kannattavampi sijoituskohde.

Hyvin suunnitellulla ja ammattitaitoisesti toteutetulla hyvinvointihankkeella on runsaasti positiivisia vaikutuksia. Sen lisäksi, että se innostaa ja motivoi työntekijöitä, on sillä vaikutuksia myös yrityksen imagoon työnantajana, henkilöstön tiimihenkeen sekä vetovoimaisuuteen työntekijöitä sitoutettaessa ja rekrytoitaessa.

Onnistunut työhyvinvointihanke paitsi innostaa, sitouttaa ja aktivoi, mutta myös opettaa osallistujia pitämään parempaa huolta fyysisestä sekä psyykkisestä hyvinvoinnistaan. Se lisää osallistujien osaamista ja vastuunottoa, mutta on myös hyvä osoitus välittämisestä sekä tukemisesta työnantajan suunnalta.

Onnistunut työhyvinvointihanke tuottaa keskimäärin kuusinkertaisen, mutta jopa 10-20 -kertaisen tuoton henkilöstön hyvinvointiin panostetuille euroille. Pelkkien säästöjen sijaan sijoitusta kannattaa siis tarkastella henkilöstötuottavuuden sekä yrityksen imagon sekä ilmapiirin näkökulmista.

Meillä Kuntoparkissa työhyvinvointia lähestytään kokonaisvaltaisesti, mutta kuitenkin fyysisestä kulmasta katsottuna. Fyysiseen toiminta- ja suorituskykyyn panostaminen on helpoin reitti myös henkisen sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Kipujen saaminen kuriin ja omien voimavarojen lisääntyminen tekevät ihmisestä paitsi aktiivisemman, eloisamman, osallistuvamman sekä tuottavamman.

Jos haluat osoittaa työntekijöillenne välittävää asennetta sekä toteuttaa hyvinvointia sekä tuottavuutta parantavan työhyvinvointihankkeen, niin käänny rohkeasti puoleemme. Kääntämällä katseen rohkeasti pelkkien säästöjen sijaan hyvinvoinnin kehittämiseen sekä henkilöstön tuottavuuden ja toimintakyvyn parantamiseen, tulevat säästöt siinä sivussa, ikään kuin kaupanpäällisinä.

Asiakaskokemus – Eevan tarina

Kun selkäkivut alkoivat vaivata Eevaa reilut 10 vuotta sitten, hän kokeili monenlaisia hoitokeinoja, kiropraktikosta akupunktioon. Lopulta Eeva päätyi Kuntoparkille, josta alkaneen yhteistyön voimin selkäkivut lopulta selätettiin. Onnistumisen avaintekijä oli passiivisista hoidoista aktiiviseen kuntoutukseen siirtyminen sekä lihaskunnon kehittäminen, joka on tuonut tullessaan paitsi toimintakykyä, myös parempaa elämänlaatua.

Aktiivinen kuntoutus avainsana

Fysioterapeutin ohjauksen ja manuaalisen käsittelyn lisäksi Kuntoparkilla Eevalle tuli tutuksi myös kuntosaliharjoittelu. Fysioterapeutin ohjaamat tarkoituksenmukaiset liikkeet, yhdistettynä yksilölliseen fysioterapiaan, alkoivat pian tuottaa tulosta ja Eeva huomasi kuinka hänen toimintakykynsä alkoi hiljalleen parantumaan. Selkäkivut ovatkin pysyneet sen jälkeen poissa, kiitos laadukkaan ja monipuolisen kuntosaliharjoittelun, sekä osaavien fysioterapeuttien ohjeiden ja opastuksen.

Näin Eeva pääsi eroon selkäkivustaan

Kaiken perusta oli alussa toteutettu tarkka fysioterapeuttinen tutkiminen, jonka tulosten perusteella Eevalla suunniteltiin yksilöllinen kuntoutusohjelma. Yksilöhoitojen lisäksi tehtiin selkeät suunnitelmat ja harjoitusohjelmat myös omatoimiseen harjoitteluun kuntosalille.

Omaa elimistöä kuunnellen ja kipua kunnioittaen Eeva alkoikin paiskia hommia salilla. Töitä oli tehtävä, myös itsenäisesti, mutta vaste kivun vähenemisenä ja suorituskyvyn kehittymisenä palkitsi sekä innosti jatkamaan.

Tärkeä osa kuntoutusta tapahtuikin fysioterapeutin tapaamisten ulkopuolella. Omatoimista harjoittelua helpotti kovasti HUR-smartzone älykorttijärjestelmä, jonka avulla treenaaminen dokumentoitui ja tehtyjä treeniä voitiin jälkeenpäinkin analysoida yhdessä fysioterapeutin kanssa. Älykortille ohjelmoitiin valmiiksi harjoitusvastukset ja -sarjat sekä sarjojen toistomäärät, jolloin Eevan tarvitsi vain istua laitteeseen, niin laitteen säädöt ja vastukset säätyivät automaattisesti oikeiksi.

Helppoa ja älykästä harjoittelua

Eeva koki, että oli helppoa ja vapauttavaa, kun ei tarvinnut, kuin syöttää kortti laitteeseen ja aloittaa treenaaminen. HUR -smartzone järjestelmä tsemppasi koko harjoituksen ajan itsenäistä harjoittelijaa eteenpäin ja samalla se valvoi ja dokumentoi treenaamista. Smartzone -järjestelmä myös kontrolloin, ettei Eeva innostuksissaan kuormittanut elimistöään liikaa.

Matkalla tavoitteita ja suunnitelmia sekä tehtyjä harjoituksia tarkistettiin useampaan otteeseen yhdessä fysioterapeutin kanssa ja harjoitusohjelmaa päivitettiin aina tarkoituksen mukaan. Eeva onkin kokenut, että Kuntoparkin monipuolinen kuntoutusympäristö on tukenut hyvin hänen kuntoutumistaan ja Kuntoparkilta on aina löytynyt sopiva vaihtoehto elämän eri tilanteisiin.

Toimintakykyä ja elämänlaatua

Eevan ja Kuntoparkin yhteistyö jatkuu edelleen ja hän kannustaa kaikkia liikkumaan ja hoitamaan omaa hyvinvointiaan aktiivisella otteella. Pari kolme kertaa viikossa valmiin HUR-ohjelman toteuttaminen riittää hänen mukaansa säilyttämään fyysisen toimintakyvyn ikääntymismuutoksista huolimatta. Eeva kokee kuntosalilla käynnin kannustavaksi harjoitusmuodoksi myös siksi, että se on sosiaalinen tapahtuma ja samalla saa tavata ystävällisiä ja avuliaita Kuntoparkin työntekijöitä. Hyvä fyysinen kunto antaa elämänlaatua elämän jokaiseen päivään, Eeva korostaa. Kivun kanssa ei siis kannata jäädä painimaan yksin, vaan kannattaa lähestyä ammattilaisia hyvin pienellä kynnyksellä. Eevan tarina on hyvä ja kannustava esimerkki siitä.

Meillä kuntoutuminen on vain osatavoite

Fysioterapian tavoitteena on usein paikallisen kivun ja toimintarajoitteiden poistaminen sekä terveyden, liikkumisen ja toimintakyvyn tukeminen. Huomio saattaa kuitenkin usein keskittyä liikaa pelkästään kuntoutettavan kehonosan hoitamiseen sekä normaalia elämää hankaloittavien rajoitteiden poistamiseen. Me Kuntoparkissa emme tyydy pelkästään siihen, että saamme sinut jälleen terveen kirjoihin. Me haluamme auttaa sinua parantamaan niin toimintakykyäsi kuin elämänlaatuasikin kokonaisvaltaisesti. Meiltä löytyy siihen poikkeuksellisen monipuolinen osaaminen sekä erinomaiset tilat, laitteet ja välineet.

Terveys ei ole ainoastaan kipujen puuttumista

Fysioterapia -hoitojakso etenee useimmiten niin, että aluksi testataan, kartoitetaan, keskustellaan sekä analysoidaan yksilöllistä vaivaa tai tavoitetta, jonka vuoksi asiakas on hakeutunut fysioterapeutin vastaanotolle. Sen jälkeen laaditaan yhdessä hoitosuunnitelma, jonka jälkeen asiakas käy tarvittavat kerrat fysioterapiassa sekä toteuttaa laaditut kotiharjoitteluohjeet omatoimisesti hoitokertojen välissä. Kun haitta tai vaiva on saatu kuriin, eikä se enää hankaloita arjen sujuvuutta, päättyy hoitosuhde useimmiten siihen.

Me Kuntoparkissa haluamme olla kuntoutuskumppanisi myös silloin, kun haluat reagoida jo ennakkoon ja toimia ennen, kun vahinko on sattunut. Meidän puoleemme kannattaakin kääntyä jo ennen, kun vaiva on ilmaantunut ja riski konkretisoitunut. Kun joka toisella suomalaisella työikäisellä on jokin elintapasairaus tai tuki- ja liikuntaelinongelma, tai ainakin kohonnut riski sairastumiseen, kannattaa asiaan reagoida myös ennaltaehkäisevästi, jos on vielä onnistunut välttymään pahemmalta.

Me hoidamme polven sijaan ihmistä

Kuntoutuksen osalta otteemme asiakkaidemme hoitamiseen on välittävän kokonaisvaltainen. Emme hoida ainoastaan polvea tai olkapäätä. Hoidamme ihmistä, eikä meille riitä se, että polvi taipuu 90 asteen kulmaan tai käsivarsi nousee vartalon jatkeeksi. Haluamme auttaa sinua paremman toiminta- ja suorituskyvyn rakentamisessa. Terveys ei tarkoitakaan meille kipujen ja vaivojen puuttumista, vaan toimintakykyä sekä täysipainoista elämää mahdollisista vaivoista huolimatta. Me haluamme auttaa sinua elämään mahdollisimman kivutonta, aktiivista, energistä ja hyvää elämää sekä auttaa sinua säilyttämään toimintakykysi mahdollisimman hyvänä niin pitkään kuin mahdollista.

Meiltä Kuntoparkista löytyy ainutlaatuisen hyvät tilat ja välineet niin kuntoutustapaamisilla, mutta myös niiden väleissä hyödynnettäväksi. Hoitojaksoihimme kuuluukin ilman erillistä kustannusta kuntosalimme vapaa käyttö, johon saat hoitotapaamisilla ohjeistuksen. Aerobisten, sydäntä ja keuhkoja harjoittavien aerobisten laitteiden lisäksi meiltä löytyy täysi varustus painopakallisia lihaskuntoharjoituslaitteita sekä pehmeämmällä ilmanpainevastuksella toimivia, etenkin ikä-ihmisten sekä kuntoutuvien käyttöön suunniteltuja, Hur -kuntosalilaitteita.

Tervetuloa tutustumaan, treenaamaan tai kuntoutumaan Kuntoparkkiin erinomaisen monipuolisilla sekä laadukkailla kuntosalivälineillä. Meiltä löydät myös pehmeät, kehoa ja mieltä huoltavat ryhmäliikuntapalvelut sekä tietenkin meidät, sinun hyvinvoinnistasi välittävät, osaavat ja kokeneet fysioterapeutit Jounin sekä Marjon.