fbpx

Meillä kuntoutuminen on vain osatavoite

Fysioterapian tavoitteena on usein paikallisen kivun ja toimintarajoitteiden poistaminen sekä terveyden, liikkumisen ja toimintakyvyn tukeminen. Huomio saattaa kuitenkin usein keskittyä liikaa pelkästään kuntoutettavan kehonosan hoitamiseen sekä normaalia elämää hankaloittavien rajoitteiden poistamiseen. Me Kuntoparkissa emme tyydy pelkästään siihen, että saamme sinut jälleen terveen kirjoihin. Me haluamme auttaa sinua parantamaan niin toimintakykyäsi kuin elämänlaatuasikin kokonaisvaltaisesti. Meiltä löytyy siihen poikkeuksellisen monipuolinen osaaminen sekä erinomaiset tilat, laitteet ja välineet.

Terveys ei ole ainoastaan kipujen puuttumista

Fysioterapia -hoitojakso etenee useimmiten niin, että aluksi testataan, kartoitetaan, keskustellaan sekä analysoidaan yksilöllistä vaivaa tai tavoitetta, jonka vuoksi asiakas on hakeutunut fysioterapeutin vastaanotolle. Sen jälkeen laaditaan yhdessä hoitosuunnitelma, jonka jälkeen asiakas käy tarvittavat kerrat fysioterapiassa sekä toteuttaa laaditut kotiharjoitteluohjeet omatoimisesti hoitokertojen välissä. Kun haitta tai vaiva on saatu kuriin, eikä se enää hankaloita arjen sujuvuutta, päättyy hoitosuhde useimmiten siihen.

Me Kuntoparkissa haluamme olla kuntoutuskumppanisi myös silloin, kun haluat reagoida jo ennakkoon ja toimia ennen, kun vahinko on sattunut. Meidän puoleemme kannattaakin kääntyä jo ennen, kun vaiva on ilmaantunut ja riski konkretisoitunut. Kun joka toisella suomalaisella työikäisellä on jokin elintapasairaus tai tuki- ja liikuntaelinongelma, tai ainakin kohonnut riski sairastumiseen, kannattaa asiaan reagoida myös ennaltaehkäisevästi, jos on vielä onnistunut välttymään pahemmalta.

Me hoidamme polven sijaan ihmistä

Kuntoutuksen osalta otteemme asiakkaidemme hoitamiseen on välittävän kokonaisvaltainen. Emme hoida ainoastaan polvea tai olkapäätä. Hoidamme ihmistä, eikä meille riitä se, että polvi taipuu 90 asteen kulmaan tai käsivarsi nousee vartalon jatkeeksi. Haluamme auttaa sinua paremman toiminta- ja suorituskyvyn rakentamisessa. Terveys ei tarkoitakaan meille kipujen ja vaivojen puuttumista, vaan toimintakykyä sekä täysipainoista elämää mahdollisista vaivoista huolimatta. Me haluamme auttaa sinua elämään mahdollisimman kivutonta, aktiivista, energistä ja hyvää elämää sekä auttaa sinua säilyttämään toimintakykysi mahdollisimman hyvänä niin pitkään kuin mahdollista.

Meiltä Kuntoparkista löytyy ainutlaatuisen hyvät tilat ja välineet niin kuntoutustapaamisilla, mutta myös niiden väleissä hyödynnettäväksi. Hoitojaksoihimme kuuluukin ilman erillistä kustannusta kuntosalimme vapaa käyttö, johon saat hoitotapaamisilla ohjeistuksen. Aerobisten, sydäntä ja keuhkoja harjoittavien aerobisten laitteiden lisäksi meiltä löytyy täysi varustus painopakallisia lihaskuntoharjoituslaitteita sekä pehmeämmällä ilmanpainevastuksella toimivia, etenkin ikä-ihmisten sekä kuntoutuvien käyttöön suunniteltuja, Hur -kuntosalilaitteita.

Tervetuloa tutustumaan, treenaamaan tai kuntoutumaan Kuntoparkkiin erinomaisen monipuolisilla sekä laadukkailla kuntosalivälineillä. Meiltä löydät myös pehmeät, kehoa ja mieltä huoltavat ryhmäliikuntapalvelut sekä tietenkin meidät, sinun hyvinvoinnistasi välittävät, osaavat ja kokeneet fysioterapeutit Jounin sekä Marjon.

Koronatiedote 17.12.2020

Hyvä Kuntoparkin asiakas,

Hyvä fyysinen kunto on yksi tärkeimmistä korona -tartunnalta sekä vakavilta oireilta suojaavista tekijöistä. Useat tutkimukset ovatkin osoittaneet säännöllisen liikunnan olevan todella tärkeää hyvän vastustuskyvyn sekä toimintakyvyn säilyttämisen näkökulmista. Kuntokeskusympäristö on myös todettu erittäin turvalliseksi harjoittelupaikaksi, kunhan hygieniaan, asiakkaiden tiedottamiseen sekä siivoamiseen liittyvät toimenpiteet ovat hoidettu asianmukaisella tavalla.

Meillä Kuntoparkin tiloissa harjoittelu on turvallista. Huolehdimme tehostetusti hygieniasta ja tilojen siivouksesta. Ryhmäliikuntatuntien osallistujamääriä on laskettu, jotta turvavälien säilyttäminen olisi helpompaa. Kuntosalin puolella löytyy laitteiden puhdistamiseen tarkoitettuja desinfiointipulloja ja mikrokuituliinoja, joita toivomme ahkerasti käytettävän.

Vaikka kuntokeskuksen tilat ja pinnat ovat puhtaita, on suuri vastuu myös asiakkaillamme. Tässä asiakkaillemme muutamia tärkeitä asioita huomioitavaksi, niin paikan päälle saapuessa, kuin myös yleisesti:

  • Saavuthan harjoittelemaan vain terveenä
  • Käytä käsidesiä, ennen kuin siirryt kuntosalille (käsidesiä saatavilla asiakaspalvelussa)
  • Huolehdithan turvaväleistä myös treenatessasi

Hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattaminen, niin kuntokeskuksen tiloissa, kuin muuallakin on vähintä, mitä jokainen voi tehdä tässä tilanteessa.

Rohkaisemme kaikkia liikkumaan omien mahdollisuuksien ja rajoitusten puitteissa. Kuntokeskusympäristö on tutkitusti todella turvallinen paikka harrastaa liikuntaa, mutta ulkoilu ja kotiharjoittelu ovat normaaliolosuhteissakin suositeltavia harjoittelumuotoa.

Juuri nyt on erityisen tärkeää pitää huolta niin fyysisestä kuin henkisestä hyvinvoinnistaan. Se on myös paras mahdollinen sijoitus tulevaisuuden terveyden ja toimintakyvyn näkökulmasta.

Liikutaan yhdessä korona kuriin,

Jouni & Marjo

Meillä kuntosalin vapaa käyttö sisältyy aina hoitojaksoon

Fysioterapiaan hakeudutaan usein kivun tai toimintakyvyn rajoittumisen johdosta, lääkärin lähetteellä (Kelan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella) tai omatoimisesti, ilman lähetettä. Fysioterapia olisi kuitenkin hyvä nähdä myös ennaltaehkäisevänä toimintana, jonka avulla voidaan ehkäistä vaivoja ja tukea omaa hyvinvointia, terveyttä sekä toimintakykyä. Mitä aikaisemmassa vaiheessa fysioterapiaan nimittäin hakeudutaan sitä paremmat ovat usein myös hoitotulokset.

Me Kuntoparkissa emme tyydy ainoastaan vaivan kuntouttamiseen, vaan haluamme olla auttamassa asiakkaitamme myös oman toiminta- ja suorituskykynsä sekä elämänlaatunsa parantamisessa. Siksi tarjoamme aina asiakkaillemme mahdollisuuden liikuntatilojemme omatoimiseen hyödyntämiseen hoitojakson aikana.

 

Mitä fysioterapiassa tehdään?

Ensimmäisellä fysioterapiakäynnillä kartoitetaan haastattelun sekä erilaisten testien avulla asiakkaan vaivaa, yleistä, toimintakykyä sekä yleistä terveydentilaa. Tulosten perusteella laaditaan fysioterapiasuunnitelma, joka sisältää mahdollisen manuaalisen terapian sekä fysikaalisten hoitojen lisäksi fysioterapeutin kanssa yhdessä tehtäviä sekä omatoimisesti toteutettavia liikehallinta-, lihasvoima- ja liikkuvuusharjoitteita. Niitä voidaan toteuttaa erilaisilla pienvälineillä sekä kehon painoilla hoitohuoneessa tai kotona, sekä erilaisia laitteita hyödyntäen kuntosalilla.

Fysioterapiahoitojakson tuloksellisuus on pitkälti kiinni varsinaisten tapaamisten väleissä toteutetuista omaharjoitteista. Siksi haluamme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden toteuttaa harjoitukset hoitojakson aikana Kuntoparkin viihtyisissä liikuntatiloissa, laadukkaita kuntosalilaitteita ja -välineitämme hyödyntäen.

Hoitojakson onnistuminen edellyttää myös omaharjoittelua

Käytössäsi fysioterapiantapaamisilla sekä omaharjoitteiden toteuttamisessa ovat laadukkaat Technogym- ja HUR-kuntosalilaitteet. Paineilmavastuksella toimivat HUR -laitteet mahdollistavat pehmeän ja turvallisen kuntosaliharjoittelun erityisesti aloitteleville ja iäkkäille henkilöille sekä kuntoutuspotilaille. Niillä voidaan treenata joko itseohjaavasti tai SmartZone-ohjelman avulla, joka opastaa laitteen käytössä ja säätää vastukset sekä muut säädöt automaattisesti sinulle räätälöidyn ohjelman mukaan. Technogymin vapaapaino- ja pakkalaitteilla voidaan treenata tehokkaasti lihaskuntoa, oli tavoitteenasi sitten kuntoutuminen tai toiminta- ja suorituskyvyn kehittäminen.   

Fysioterapeutin ohjauksessa aloittaminen on turvallista

Me emme siis tyydy ainoastaan siihen, että saamme vaivan kuriin, vaan haluamme auttaa sinua paremman toimintakyvyn ja elämänlaadun saavuttamisessa. Siinä kuntosaliharjoittelu ja oikeiden liiketekniikoiden sekä toimintamallien oppiminen ovat erinomainen apu. Sinun ei tarvitsekaan aloittaa liikuntaa yksin, vaan fysioterapeuttimme auttavat sinut kädestä pitäen turvallisen sekä tehokkaan harjoittelun pariin.

Kuntosaliharjoittelu on tehokkain ja monipuolisin tapa huolehtia tuki- ja liikuntaelimistönsä kunnosta. Sen avulla voidaan ehkäistä, hoitaa ja kuntouttaa monia vaivoja sekä vammoja, mutta myös useita sairauksia, kuten tyypin II diabetesta, osteoporoosia sekä sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia.

Tavoitteena parempi toiminta- ja suorituskyky

Kuntosaliharjoittelulla voidaan myös parantaa toiminta- ja suorituskykyä sekä lihastasapainoa ja ryhtiä, sekä vahvistaa istumatyössä kuormittuvia lihaksia. Hyvä lihaskunto auttaa jaksamaan paremmin niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Lihaskunnon rooli kasvaa iän karttuessa. Hyvä lihaskunto ennustaakin tutkimusten mukaan pidempää elinikää sekä mahdollistaa itsenäisen kotona selviytymisen jopa 10-20 passiivista ikätoveria pidempään.

Säännöllisellä lihaskuntoharjoittelulla voidaan vaikuttaa positiivisesti myös kognitiivisiin kykyihimme, kuten stressinhallintataitoihimme, keskittymiskykyymme ja muistimme toimintaan. Lisäksi lihaskuntoharjoittelulla voidaan muokata kehoa haluttuun suuntaan painoa pudottamalla, kiinteytymällä, lihasmassaa hankkimalla tai ryhtiä parantamalla.

Kun puntaroit sitä, missä haluat fysioterapialähetteesi hyödyntää ja omaharjoittelusi toteuttaa, niin muista silloin meidät. Meillä saat välittävän ja monipuolisen fysioterapiaosaamisen lisäksi myös huippupuitteet omaharjoittelun toteuttamisen tueksi.

Sinä päätät missä hyödynnät lähetteesi

Tiesitkö, että sinä saat itse vapaasti päättää, missä hyödynnät lääkäriltä saamasi fysioterapialähetteen? Mikään ei edellytä sinua tarttumaan ensimmäiseen soittamaasi paikkaan, vaan voit käyttää lähetteesi mukaiset fysioterapiakäynnit juuri siellä, missä koet saavasi hoitokerroillesi parhaan vastineen. Kannattaakin vertailla toimijoita ja kartoittaa, mistä saat parasta osaamista sekä tukea kuntoutumiseesi.

Oikeus KELA -korvaukseen

Viime vuosina on yleistynyt tapa, jossa lääkäriltä saadun fysioterapialähetteen jälkeen puhelin on alkanut soida tai piipata tekstiviestejä hoitomääräyksen tiimoilta. Asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse tarttua tähän, hieman harhaanjohtavaan markkinointiin, vaan asiakas saa aina itse valita paikan, jossa haluaa fysioterapian toteutuvan. Kun potilas osallistuu itse lähetteessä määrätyn hoidon kustannuksiin, on hänellä oikeus KELA -korvaukseen hoitopaikasta riippumatta. Sv3f-lähetteellä tapahtuvasta hoidosta saa aina KELA-korvauksen, toteutuspaikasta riippumatta.

Suositella voi, määrätä ei

Lähetteen kirjoittavalla lääkärillä on oikeus ja mahdollisuus suositella jotakin fysioterapiapalvelun tuottajaa, mikäli vaivan kuntoutukseen tai sairauden hoitoon tarvitaan sellaista erityisosaamista, jota on harvasta paikasta saatavilla. Myös silloin, kun maksajana on kolmas osapuoli, esimerkiksi vakuutusyhtiö, voi suosittelu/ eteenpäin ohjaaminen tulla kyseeseen. Silloin kuitenkin, kun asiakas maksaa fysioterapiansa omasta pussistaan, on hänellä täysi oikeus hyödyntää lähetteensä parhaaksi katsomassaan paikassa, missä päin Suomea tahansa.

Kartoita osaaminen ja oheispalvelut

Ensimmäinen kontakti ja helpoin valinta ei suinkaan aina ole paras valinta, kuten tiedät. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että kartoitat huolella, mistä saat parasta osaamista ja tukea kuntoutumiseesi. Erityisosaaminen on useimmiten tuloksekkaampaa kuin yleisosaaminen, ja eri hoitopaikoissa on hyvinkin erilaiset tilat, välineet ja laitteet kuntoutuksen toteuttamiseen. Palvelu voi siis olla hyvinkin eri tasoista ja sisältöistä valitusta paikasta riippuen.

Meillä kuntokeskuspalvelut kuuluvat aina hoitojaksoon

Meillä Raahen Kuntoparkissa kuntokeskuksen tilojen ja palveluiden hyödyntäminen sisältyy aina hoitojaksoon. Asiakkaanamme pääset siis hyödyntämään kuntokeskuksemme monipuolisia tiloja ja laitteita hoitokerroilla, mutta myös niiden ulkopuolella, omaharjoittelusi tukena. Me emme tyydykään pelkästään siihen, että saat vaivasi kuriin, vaan me haluamme valmentaa sinut myös kauttaaltaan parempaan kuntoon ja toimintakykyyn.

Kuntoparkki sinun kuntoutuskumppaninasi

Meillä Kuntoparkissa on poikkeuksellisen laaja osaaminen kuntoutuksen, kivun hoidon ja kehonhuoltamisen osaamista. Palveluistamme löytyy perusfysioterapian lisäksi tapaturman jälkeistä fysioterapiaa, terapeuttista harjoittelua, alaraajafysioterapiaa, neurologista fysioterapiaa, lääkinnällistä kuntoutusta vaikeavammaisille, manuaalista terapiaa, McKenzie -menetelmän mukaista fysioterapiaa, akupunktiota, kinesioteippausta, PhysioPilatesta, Shockwavea, työfysioterapiaa sekä urheilufysioterapiaa.

Tiloistamme löytyy myös monipuoliseen harjoitteluun ja kuntoutukseen (seniorit huomioitu) soveltuva kuntosali, monipuolinen, etenkin lihashuoltotunteja painottava ryhmäliikuntatarjoama, jalkaklinikka sekä vahvaa personal training- ja ravintovalmennusosaamista.

Jos askarruttaa, kysy lisää

Tämän kirjoituksen tavoitteena oli hoksauttaa tai muistuttaa sinua omista oikeuksistasi. Sinä siis päätät, missä fysioterapialähetteesi hyödynnät. Olemme mielellämme apunasi, kun sinulle herää kysymyksiä tai haluat välittävää ja osaavaa tukea kuntoutumiseesi. Voit soittaa, lähettää sähköpostia tai lähettää yhteydenottolomakkeen tämän sivun kautta.

Kuntoparkin ryhmäliikuntakalenteri Syksy 2018

Ylpeänä esittelemme Kuntoparkin syksyn 2018 kalenterin! Ryhmäliikuntakalenteri on kattava ja monipuolinen. Ohjaajamme ovat kokeneita, innostavia ja alan koulutetuimpia. Heitä yhdistää ilo ja intohimo ryhmäliikuntaa kohtaan.
Tämän syksyn tuntivalikoimaamme kuuluvat Les Mills -tuntien kestosuosikit, kuten BODYPUMP®, BODYCOMBAT®, BODYJAM®, CXWORX® sekä GRIT®. Lisäksi tuntivalikoimasta löytyvät asahi, pilates, aamun starttijumppa, venyttely, kahvakuula, circuit training, Body&mind-pallojumppa sekä uutuutena LAVIS®-lavatanssijumppa. Myös Les Millsin virtuaalitunnit ovat vapaasti käytettävissäsi aamusta iltamyöhään! Tulossa myöhemmin syksyllä Les Mills Bodybalance, astangajooga ja Bodycombat toinen viikkotunti.
Olet tervetullut liikkumaan kanssamme!

KESÄKORTTI: 4 kk:n kuntoilut vain 24.50€ kuukausi tai kaverin kanssa 20€ kuukausi

Kyllä se kesä siellä häämöttää sulavien hankien takana! Sen kunniaksi laitamme myyntiin Kuntoparkin Kesäkortin, jolla treenaat läpi suven huippuedullisesti. 4 kk:n kuntoilut vain 24.50 € kuukausi, tai jos tulet kaverin kanssa, saatte 4 kk:n kesäkortin vain 20 € /kk/hlö, ei liittymismaksuja tai jäsenyyksiä! Hintaan sis. kaikki ryhmäliikuntatunnit (live & virtual) sekä kuntosali joka päivä klo 05-23. Tervetuloa hakemaan energiaa ja huoltamaan kehoa!

kesakortti2018

Kuntoparkissa treenaat kohti kesää!

kevaan_kuntoilutKuntoparkissa treenaat kohti kesää laadukkaalla ja hyvin ilmastoidulla kuntosalilla, joka päivä klo 5 – 23! Käytössä Technogymin vapaapaino- ja pakkalaitteet joilla teet helposti koko lihaskuntotreenin, sekä HUR-kuntosalilaitteet erityisesti aloittelevien kuntoilijoiden makuun. Lämmittelyyn löydät monia vaihtoehtoja juoksumatosta kuntopyöristä, crosstrainereihin.
Kausikortti kuntosalille & kaikkiin live- ja virtuaalijumppiin alkaen 29.90 €/kk Tervetuloa!
– 1 kk / 29.90 €
– 3 kk / 87 € (norm. 89.70 €)
– 6 kk / 130 € (norm. 149.50 €)
– 9 kk / 185 € (norm. 269 €)
– 12 kk /240 € (norm 359 €)
– aamukortti 22€ /kk (klo 5-12)