fbpx

Arin tarina – terveyttä ja toimintakykyä toispuolihalvauksesta huolimatta

Oli vuosi 1999, kun Ari oli työkomennuksella Kreikassa, kuten niin monesti aiemminkin. Tällä kerralla työkeikka sai kuitenkin odottamattoman sekä pysäyttävän käänteen, sillä Ari sai laajan aivoverenkiertohäiriön kesken komennuksen. Se ei katsonut aikaa, eikä paikkaa, vaan iski kuin salama kirkkaalta taivaalta – nopeasti ja varoittelematta. Vaikka oireet olivat selvät, päästiin hoitoon kuitenkin varsinaisesti käsiksi vasta koti-Suomessa. Tutkimuksissa selvisi nopeasti, että Arin oikea puoli kehosta oli halvaantunut. Siitä alkoi kuntoutusprosessi, jossa Arin oli opeteltava uudelleen niin puhumaan, kävelemään kuin syömäänkin.

Yhteistyötä jo Hopeataurin ajoilta saakka

Arin ja Kuntoparkin fysioterapianyhteistyö alkoi jo Hopeataurin ajoilta, jossa Kuntoparkin toimipiste aiemmin sijaitsi, ennen muuttoa nykyisiin tiloihin Tauno Kiesvaaran väylälle (sairaalaa vastapäätä). Sisukkuudella ja positiivisella elämänasenteella Ari kuntoutti itsensä vuosien varrella niin hyvään kuntoon, että pystyy nyt asumaan itsenäisesti, omassa kodissaan.

Satoja tunteja kuntoutusta sekä omia treenejä

Ari on tehnyt vuosien varrella valtavan määrän töitä saavuttaakseen nykyisen tilanteen. Takana on satoja tunteja fysioterapiaa, toimintaterapiaa, puheterapiaa, useita laitoskuntoutusjaksoja, ryhmäkuntoutusta terveyskeskuksessa sekä hurja määrä omatoimisia treenikertoja Kuntoparkin kuntosalilla. Kun tahtotila on kova ja ohjeet harjoitteluun ovat ammattimaiset, on harjoittelu kuitenkin mielekästä ja parhaimmillaan jopa tosi mukavaa.

HUR -älylaitteet kuntoutumisen tukena

Yksilöfysioterapian lisäksi Ari käy viikossa noin kolmesta neljään kertaa omatoimisesti salilla. ”Saamien ohjeiden ja suositusten mukaan”, kuten hänellä on tapana sanoa, toispuolihalvauksesta huolimatta, Ari pystyy vaivatta käyttämään HUR-paineilmalaitteita itsenäisesti. Kosketusnäytöltä on helppo lisätä ja vähentää vastusta. Laitteet on suunniteltu niin, että niitä on vaivaton ja helppo käyttää. Ne soveltuvatkin parhaiten juuri kuntouttavaan harjoitteluun, ikä-ihmisten toimintakyvyn treenaamiseen sekä kiertoharjoittelutyyppiseen ja saliharjoittelua aloittavien treenaamiseen.

Kuntoparkin fysioterapeuteille vuolaat kehut

Kuntoparkkia Ari kehuu vuolaasti. Etenkin esteetön, monipuolinen kuntosali sekä Kuntoparkin osaavat ja mukavat fysioterapeutit saavat kiitoksia. Vaikka fysioterapeutit ovat vuosien saatossa vaihtuneet, ei luottokumppani kuntoutukseen ole Arilla vaihtunut. Hän on luottanut Kuntoparkin laadukkaaseen fysioterapiaan ja jatkaa sisukkaasti, mutta hyvällä fiiliksellä treenaamista.

Ota meihin yhteytttä alla olevan painikkeen kautta ja kartoitetaan voisimmeko olla myös sinulle avuksi.

Ajanvaraus fysioterapiaan