fbpx

Kuntoparkin fysioterapia

Kuntoparkin fysioterapia palvelee sinua monipuolisesti eri tilanteissa. Lue lisää palveluistamme alta tai varaa aika fysioterapiaan.

Ajanvaraus
Lue lisää

Erilaiset tuki- ja liikuntaelimistön kiputilat rajoittavat ja vaikeuttavat elämää. Voimme helpottaa oloa erilaisilla manuaalisilla lihas- ja nivelkäsittelyillä, akupunktiolla sekä nykyaikaisilla vaikuttavilla fysikaalisilla hoidoilla. Käytössämme on Chattanoogan ja Diterin sähköhoitolaitteet sekä ShockWave-painehoitolaite (ainoana Raahessa). Lisäksi ohjaamme ja opastamme asiakasta itsehoitoon. Kuntoparkin fysioterapia-asiakkailla on käytössään koko hoitosarjan ajan nykyaikainen kuntosalimme, jonka käytössä ohjaamme ja opastamme.

Tiesithän, että meille voi tulla fysioterapiaan ja hierontaan ilman lääkärin lähetettä.

Varaa aika

Kuntoparkki tarjoaa monipuolisia ja vaikuttavia fysioterapiapalveluita kaikille lapsista ikäihmisiin. Fysioterapeutteina toimivat Jouni Palviainen ja Katja Pirnes.

Mitä fysioterapia on?
Fysioterapeutin tehtävänä on tukea ihmisen hyvinvointia ja terveyttä edistämällä hänen toiminta- ja liikuntakykyään erilaisissa toimintaympäristöissä. Fysioterapia tähtää kivun ja mahdollisten toimintarajoitteiden poistamiseen. Fysioterapia perustuu terveyden, liikkumisen ja toimintakyvyn edellytysten tuntemiseen ja parhaaseen saatavilla olevaan tietoon. Fysioterapeutin käyttämät menetelmät perustuvat alkututkimukseen, käypähoitosuosituksiin sekä asiakkaan tarpeiden huomioimiseen.

Fysioterapiaan hakeudutaan usein lääkärin lähetteellä tai Kelan, vakuutusyhtiön tai kunnan maksusitoumuksella. Tarvittaessa fysioterapia voidaan toteuttaa kotikäyntinä. Fysioterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä ja kynnys avun pyytämiseen kannattaa pitää matalana.

Milloin fysioterapiaan?
Ensimmäisellä fysioterapiakäynnillä selvitetään haastattelun sekä erilaisten liikkeiden ja testien avulla terveyttä, liikkumista ja toimintakykyä mahdollisimman kattavasti. Tämän perusteella laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa fysioterapiasuunnitelma, jonka mukaan edetään. Suunnitelma sisältää usein asiakkaan omatoimisia tai fysioterapeutin kanssa yhdessä tehtäviä harjoitteita, kuten liikehallinta-, lihasvoima- ja liikkuvuusharjoittelua mahdollisesti eri kuntoilu välineitä hyödyntäen. Lisäksi saat fysioterapeutilta neuvontaa ja ohjausta sekä tarpeen vaatiessa manuaalista terapiaa ja fysikaalisia hoitoja.

Tutkimusten mukaan varhain aloitetulla, aktiivisella terapeuttisella harjoittelulla on merkittävä rooli asiakkaan kuntoutumisprosessissa. Pyrimme toteuttamaan aktiivista fysioterapiaa huomioimalla vaivan erityispiirteet, sen aiheuttamat rajoitukset sekä asiakkaan omat voimavarat. Hyvin suunniteltu sekä oikein ajoitettu ja annosteltu harjoittelu ovat usein parasta lääkettä tuki- ja liikuntaelimille!

 

 

Kuntoparkin fysioterapian erikoisosaaminen