fbpx

Kuntoparkissa treenaat hyvin ilmastoiduissa tiloissa joka päivä kello 5 – 23

Kuntosalillamme käytössäsi ovat HUR-kuntosalilaitteet, jotka mahdollistavat turvallisen, matalan kynnyksen kuntosaliharjoittelun erityisesti aloitteleville, iäkkäille ja kuntoutuspotilaille.  Lisäksi salillamme on käytössä laaja valikoima Technogymin vapaapaino- ja pakkalaitteita, joilla toteutat helposti koko kehon lihaskuntotreenin. Lämmittelyyn tarjolla on kaikkea juoksumatosta Cross Traineriin ja Spinning-pyörään. Kyykkääjä puolestaan pääsee treenin makuun niin vapaalla tangolla, jalkaprässillä kuin Smith-laitteella.

Alkuun kuntosaliharjoittelussa

Meillä sinun ei tarvitse aloittaa liikuntaa yksin. Toivomme, että jokainen aloitteleva kuntosaliharjoittelija kääntyisi henkilökuntamme puoleen, jotta voimme tarjota sinulle turvallisen ja tuloksekkaan lihaskuntoharjoittelun. Fysioterapeuttimme ja ohjaajamme opastavat ja halutessasi suunnittelevat yksilöllisen liikuntaohjelman tavoitteitasi ja tarpeitasi ajatellen, huomioiden samalla mahdolliset liikuntarajoitteesi.

HUR-laitteet ja SmartZone

Kuntoparkissa käytössäsi ovat myös HUR-kuntosalilaitteet, jotka mahdollistavat turvallisen kuntosaliharjoittelun erityisesti aloitteleville, iäkkäämmille ja kuntoutuspotilaille. HUR-laitteissa on portaaton säätö ja laitteen vastus on normaaleihin kuntosalin pakkalaitteisiin verrattuna pehmeä ja tasainen. HUR-laitteissa voit treenata joko itseohjaavasti tai ns. SmartZone-ohjelman avulla, joka tekee lihaskuntoharjoittelusta entistäkin helpompaa.

SmartZone-ohjelmassa sinulla on jokaisella harjoittelukerralla apunasi SmartZone-kortti, joka syötetään HUR-laitteiden lukijaan. Tällöin SmartZone-ohjelma opastaa laitteen käytössä ja säätää laitteet automaattisesti sinulle räätälöidyn ohjelman mukaan. Sinun ei siis tarvitse muistaa edelliskerralla käyttämiäsi painoja. SmartZone-kortilla harjoittelu- ja kehittymistietosi pysyvät aina tallessa. Ohjelma myös päivittää laitteen vastusta kuntotasosi kehittyessä. SmartZonen avulla kaikki kehon lihasryhmät on mahdollista treenata tehokkaasti, mukavasti ja turvallisesti 30 minuutissa. Kysy henkilökohtaista opastusta ohjaajiltamme!

Kuntosaliharjoittelun hyödyt

Kuntosaliharjoittelu on tehokas tapa huolehtia lihaksiston kunnosta. Vaikka nykyisin yhä harvempi meistä tekee fyysisesti raskasta työtä, on hyvä muistaa, että istumatyökin vaatii lihaksilta kestävyyttä, sillä esimerkiksi ryhtiä ylläpitävät lihakset rasittuvat staattisesti työpäivän aikana. Toisaalta työolojen fyysinen rasitus on yhä useammin yksipuoleista ja pitkään jatkuneesta, yksipuolisesta rasituksesta voi olla seurauksena huono ryhti tai niska-, selkä- ja hartiakipuja. Painoharjoittelulla on mahdollista vahvistaa istumatyössä tärkeitä lihaksia ja niveliä ja näin ollen ehkäistä tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Kunnossa pidetty lihaksisto auttaa jaksamaan paremmin niin töissä kuin vapaa-aikanakin.

Kaikkein tärkeintä lihaskuntoharjoittelu on keski-ikäisille ja sitä vanhemmille ihmisille. Noin 50 ikävuodesta alkaen lihasvoima alkaa heikentyä prosentin vuodessa ja heikentyminen kiihtyy vielä 65 ikävuoden jälkeen. Lihasvoiman heikentymisen seuraukset ovat merkittävät, sillä se on yksi keskeinen selittävä tekijä mm. kaatumisten lisääntymiselle ja päivittäisen toimintakyvyn heikentymiselle. Tätä luontaista lihasvoiman heikentymistä on kuitenkin mahdollista merkittävästi hidastaa säännöllisellä ja yksilöllisesti sovitetulla lihaskuntoharjoittelulla.

Lihasvoimaharjoittelu on myös merkittävä osa useiden sairauksien ehkäisyä ja hoitoa. Erityisen tärkeää lihasvoimaharjoittelu on aikuistyypin diabeetikoille, sydämen vajaatoiminnasta kärsiville, keuhkoahtaumapotilaille ja osteoporoosia sairastaville. Useimmille sopiva määrä on UKK-instituutin mukaisesti 2 kertaa lihaskunto- ja liikehallintaliikuntaa viikossa. Jokaisella ihmisellä on hieman erilaiset syyt harrastaa liikuntaa. Ikään ja kuntoon katsomatta yksi kaikkia ihmisiä yhdistävä asia on kuitenkin elämänlaadun paraneminen.

Lihasvoimaharjoittelulla, samoin kuin muullakin liikunnalla, on positiivinen vaikutus niin mielialaamme, keskittymiskykyymme kuin muistimme toimintaan. Lihaskunto on myös olennainen osa päivittäistä toimintakykyämme. Lisäksi kuntosaliharjoittelu on paras tapa kiinteyttää ja vahvistaa kehoa omien toiveiden mukaisesti.

Ovatpa Sinun motiivisi ja tavoitteesi mitkä tahansa, me Kuntoparkissa autamme Sinua ammattitaidolla!