fbpx

Liikkujakin hyötyy fysioterapiasta

Oletko kuullut koskaan sanontaa, ”Ainoa hyvä urheilija on terve urheilija?”. Sama pätee muuten myös kuntoliikkujaan. Jos haluat kehittää kuntoasi ja saavuttaa hyviä tuloksia suorituskyvyn kehittämisen, kiinteytymisen, lihasmassan hankinnan tai vaikkapa painon pudottamisen näkökulmasta, pätee sanonta silloin myös sinuun.

Kehityt kuten palaudut

Lihashuollon sekä palautumisen rooli kunnon kehittämisessä on merkittävä. Kehityt nimittäin juuri niin hyvin, kun kykenet palautumaan. Sen vuoksi sinun kannattaakin kiinnittää huomiota tehokkaan treenaamisen ja laadukkaan ravitsemuksen lisäksi myös kaikkiin niihin toimenpiteisiin, joilla voit tehostaa ja nopeuttaa palautumistasi – toisin sanottuna kehittymistä ja tavoitteesi saavuttamista. Olitpa sitten huippu-urheilija tai tavallinen kuntoliikkuja, ovat erilaiset palautumis-ja lihashuoltokeinot syytä pitää tärkeänä osana säännöllistä harjoittelua.

Fysioterapia tukee toimintakykyä

Fysioterapian tavoitteena on kehon optimaalisen toiminta- ja suorituskyvyn tukeminen sekä palautumisen edistäminen. Erilaiset tuki- ja liikuntaelimistön kiputilat, lihasepätasapaino sekä ryhdin ongelmat saattavat nimittäin rajoittaa kehitystämme huomattavasti. Lihastasapainoa ja ryhtiä korjaavat harjoitteet, kivun poistaminen sekä palautumista ja lihashuoltoa edistävät toimenpiteet voivatkin edistää kehitystäsi huimasti jo muutamilla hoitokerroilla.

Fysioterapian tavoitteena on myös erilaisten rasitusvammojen sekä loukkaantumisten ehkäisy. Urheilijat ja tavoitteelliset liikkujat voivat hyödyntää manuaalisia lihas- ja nivelkäsittelyjä, akupunktiota sekä erilaisia fysikaalisia syvälämpö-, sähkö- ja painehoitokäsittelyjä oman liikuntakoneistonsa virittämisen sekä palautumisen edistämiseksi.

Kuntoutuskumppanina Kuntoparkki

Meillä Kuntoparkissa on edellisten palveluiden lisäksi käytössämme myös ShockWave-painehoitolaite, ainoana fysioterapia -toimijana Raahessa. Lisäksi meidän fysioterapia-asiakkaillamme on käytössään myös nykyaikainen kuntosalimme kaikkine laitteineen ja välineineen, koko hoitosarjan ajan. Voit myös tarvittaessa kääntyä jalkaklinikkamme asiantuntijan puoleen, joka tekee sinulle tarvittaessa yksilölliset tukipohjalliset treenikenkiin tai vaikka luistimiin.

Palautuminen nostaa tasoa

Pelkkä treenaaminen ei yksin riitä kehittämään kuntoamme, vaan itse asiassa se vaikuttaa energiavarojamme, hormonitoimintaamme, hermostoomme sekä lihaksiimme niitä kuluttavasti. Panostamalla pelkän treenaamisen sijaan myös lepoon, palautumiseen sekä kehon optimaalisen toiminta- ja suorituskyvyn kehittämiseen, lihashuoltoon sekä fysioterapian eri tukitoimiin panostamalla, voit ottaa ison harppauksen kohti tavoitettasi.

Muista siis, että ainoa kehittyvä kuntoilija, on riittävästi lihashuoltoon sekä palautumiseen panostava kuntoilija!

Ajanvaraus fysioterapiaan