fbpx

Marjo Yli-Maunulan tarina – Työtä, jolla todellakin on merkitystä

Kun Marjo lähti nuoruudessaan kuntouttamisen uralle, ei hän osannut uneksiakaan siitä, kuinka vaihteleva ja mielenkiintoinen työura hänellä on edessään. Työ fysioterapeuttina ja ryhmäliikunnan ohjaajana ei olekaan ollut hänelle koskaan pakkopullaa, vaan se on ollut aina mielekästä ja merkityksellistä – todellista unelmaduunia.

Marjo on aikuinen nainen, 48 -vuotias perheenäiti, työfysioterapeutti ja ”jumppapirkko”, jolla on erittäin vahva osaaminen tuki- ja liikuntaelinten kuntoutuksesta. Hän valmistui fysioterapeutiksi Rovaniemeltä vuonna 1996 ja on siitä lähtien työskennellyt yksityispuolen lääkärikeskuksissa ja fysioterapialaitoksissa, niin Raahessa kuin Helsingissä. Erikoistumisopinnot työfysioterapiaan hän suoritti Oulun Aluetyöterveyslaitoksella ja sen jälkeen työskenteli Plasman ja Terveystalon moniammatillisissa tiimeissä työterveyshuollon puolella. Marjolla on myös vahva kokemus traumojen ja leikkausten jälkeisestä terapiasta, akuuttien kiputilojen hoidosta sekä manuaalisen terapian erilaisista menetelmistä.

Ryhmäliikunta on aina ollut lähellä Marjon sydäntä. Hän on Raahen Naisvoimistelijoiden kasvatti ja aloitti siellä jo nuorena tyttönä voimisteluryhmien ohjaamisen ja valmentamisen. Tämä harrastus vie Marjoa yhdessä muun ryhmän kanssa esiintymismatkoille myös ulkomaille. Marjo on ohjannut vuosien varrella hyvin monenlaisia tunteja, joista viimeiset vuodet painopiste on ollut tanssillisessa Laviassa ja kehonhallintaa kehittävässä Chiball-pallojumpassa. Saamansa palautteen pohjalta Marjo on ohjaajana kannustava ja iloinen, mutta samalla sopivan vaativa. Hän ylläpitää tunneillaan reilun rempseää vuorovaikutusta ja ottaa asiakkaat huomioon yksilöinä sekä antaa heille henkilökohtaista tukea.

Marjo kokee, että hänellä on työssään Kuntoparkissa ainutlaatuisen toiminnallinen ja tekemiseen kannustava työympäristö, jossa hän pystyy toteuttamaan laadukasta ja tehokasta fysioterapiaa. Sitä nykyaikainen fysioterapia on – laadukkaiden harjoitteiden opettamista sekä omaharjoitteluun ohjaamista. Fysioterapeutin tehtävänä on Marjon mukaan antaa asiakkaalle työkaluja ja ohjata tekemiseen, mutta myös kulkea rinnalla, jotta usko sekä motivaatio säilyvät ja tekeminen pysyy laadukkaana. Fysioterapeutin roolina on näyttää selkeä suunta ja tavoite, mihin ollaan menossa, sekä ajoittaa oikeat harjoitteet, oikeaan aikaan, sopivasti annosteltuna.

Marjo on omaksunut työuransa aikana hyvät taidot kohdata monenlaisia ihmisiä, jotka ovat hyvin erilaisissa elämäntilanteissa. Hän omaa kyvyn kuunnella herkällä korvalla asiakasta ja sen myötä asettaa realistiset tavoitteet asiakkaan voimavarat huomioiden. Iän karttuessa Marjo kokee saaneensa pehmeyttä ja kykyä ymmärtää lempeämmin ja syvällisemmin asioita sekä ihmisen toimintakykyä. Vaikka kaikki ei olekaan omissa käsissämme, kokee hän, että oma asenne ratkaisee todella paljon kuntoutumisessakin.

Marjo on joutunut kohtaamaan työuransa aikana ihmisten elämän tragedioita, vammautumisia ja sitä, kuinka sairaus pikkuhiljaa raastaa toimintakyvyn viimeiset rippeetkin. Hän kokee kuitenkin työnsä todella merkitykselliseksi ja on kiitollinen siitä, että on pystynyt omalla panoksellaan ja persoonallaan antamaan asiakkaille voimia jaksaa tilanteessa, joissa ei välttämättä kauheasti ole valon pilkahduksia. Juuri työn monipuolisuus ja merkityksellisyys kiehtovat Marjoa erityisen paljon. Ryhmäliikunnan ohjaamisen antama energia ja huippufiilis sekä fysioterapiatyön henkilökohtaisuus ja mahdollisuus olla tukemassa asiakasta haastavissakin kuntoutustilanteissa. Niistä on Marjon unelmatyö tehty!

Koulutuksia

  • Fysioterapeutin tutkinto, Rovaniemen Terveys- ja Sosiaalioppilaitos v.1996
  • Kuntohoitajan tutkinto, Kemin Terveydenhuolto-oppilaitos v. 1991
  • Työterveyshuollon erikoistumiskoulutus fysioterapeuteille, Oulun Aluetyöterveyslaitos v.2002
  • Neuraalikudoken mobilisointikurssi, SOMTY v.2001
  • Pilates-jatkokurssi, Oulun Seudun Ammattikorkeakoulu v. 2005
  • Sambic-ohjaajakoulutus
  • Chiball-ohjaajakoulutus
  • Lavis-ohjaajakoulutus
  • Fysiokimppa-ohjaajakoulutus
  • Liikunnan ammattitutkinnon opettaja, Raahen Aikuiskoulutuskeskus v. 2013