fbpx

Meillä kuntosalin vapaa käyttö sisältyy aina hoitojaksoon

Fysioterapiaan hakeudutaan usein kivun tai toimintakyvyn rajoittumisen johdosta, lääkärin lähetteellä (Kelan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella) tai omatoimisesti, ilman lähetettä. Fysioterapia olisi kuitenkin hyvä nähdä myös ennaltaehkäisevänä toimintana, jonka avulla voidaan ehkäistä vaivoja ja tukea omaa hyvinvointia, terveyttä sekä toimintakykyä. Mitä aikaisemmassa vaiheessa fysioterapiaan nimittäin hakeudutaan sitä paremmat ovat usein myös hoitotulokset.

Me Kuntoparkissa emme tyydy ainoastaan vaivan kuntouttamiseen, vaan haluamme olla auttamassa asiakkaitamme myös oman toiminta- ja suorituskykynsä sekä elämänlaatunsa parantamisessa. Siksi tarjoamme aina asiakkaillemme mahdollisuuden liikuntatilojemme omatoimiseen hyödyntämiseen hoitojakson aikana.

 

Mitä fysioterapiassa tehdään?

Ensimmäisellä fysioterapiakäynnillä kartoitetaan haastattelun sekä erilaisten testien avulla asiakkaan vaivaa, yleistä, toimintakykyä sekä yleistä terveydentilaa. Tulosten perusteella laaditaan fysioterapiasuunnitelma, joka sisältää mahdollisen manuaalisen terapian sekä fysikaalisten hoitojen lisäksi fysioterapeutin kanssa yhdessä tehtäviä sekä omatoimisesti toteutettavia liikehallinta-, lihasvoima- ja liikkuvuusharjoitteita. Niitä voidaan toteuttaa erilaisilla pienvälineillä sekä kehon painoilla hoitohuoneessa tai kotona, sekä erilaisia laitteita hyödyntäen kuntosalilla.

Fysioterapiahoitojakson tuloksellisuus on pitkälti kiinni varsinaisten tapaamisten väleissä toteutetuista omaharjoitteista. Siksi haluamme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden toteuttaa harjoitukset hoitojakson aikana Kuntoparkin viihtyisissä liikuntatiloissa, laadukkaita kuntosalilaitteita ja -välineitämme hyödyntäen.

Hoitojakson onnistuminen edellyttää myös omaharjoittelua

Käytössäsi fysioterapiantapaamisilla sekä omaharjoitteiden toteuttamisessa ovat laadukkaat Technogym- ja HUR-kuntosalilaitteet. Paineilmavastuksella toimivat HUR -laitteet mahdollistavat pehmeän ja turvallisen kuntosaliharjoittelun erityisesti aloitteleville ja iäkkäille henkilöille sekä kuntoutuspotilaille. Niillä voidaan treenata joko itseohjaavasti tai SmartZone-ohjelman avulla, joka opastaa laitteen käytössä ja säätää vastukset sekä muut säädöt automaattisesti sinulle räätälöidyn ohjelman mukaan. Technogymin vapaapaino- ja pakkalaitteilla voidaan treenata tehokkaasti lihaskuntoa, oli tavoitteenasi sitten kuntoutuminen tai toiminta- ja suorituskyvyn kehittäminen.   

Fysioterapeutin ohjauksessa aloittaminen on turvallista

Me emme siis tyydy ainoastaan siihen, että saamme vaivan kuriin, vaan haluamme auttaa sinua paremman toimintakyvyn ja elämänlaadun saavuttamisessa. Siinä kuntosaliharjoittelu ja oikeiden liiketekniikoiden sekä toimintamallien oppiminen ovat erinomainen apu. Sinun ei tarvitsekaan aloittaa liikuntaa yksin, vaan fysioterapeuttimme auttavat sinut kädestä pitäen turvallisen sekä tehokkaan harjoittelun pariin.

Kuntosaliharjoittelu on tehokkain ja monipuolisin tapa huolehtia tuki- ja liikuntaelimistönsä kunnosta. Sen avulla voidaan ehkäistä, hoitaa ja kuntouttaa monia vaivoja sekä vammoja, mutta myös useita sairauksia, kuten tyypin II diabetesta, osteoporoosia sekä sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia.

Tavoitteena parempi toiminta- ja suorituskyky

Kuntosaliharjoittelulla voidaan myös parantaa toiminta- ja suorituskykyä sekä lihastasapainoa ja ryhtiä, sekä vahvistaa istumatyössä kuormittuvia lihaksia. Hyvä lihaskunto auttaa jaksamaan paremmin niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Lihaskunnon rooli kasvaa iän karttuessa. Hyvä lihaskunto ennustaakin tutkimusten mukaan pidempää elinikää sekä mahdollistaa itsenäisen kotona selviytymisen jopa 10-20 passiivista ikätoveria pidempään.

Säännöllisellä lihaskuntoharjoittelulla voidaan vaikuttaa positiivisesti myös kognitiivisiin kykyihimme, kuten stressinhallintataitoihimme, keskittymiskykyymme ja muistimme toimintaan. Lisäksi lihaskuntoharjoittelulla voidaan muokata kehoa haluttuun suuntaan painoa pudottamalla, kiinteytymällä, lihasmassaa hankkimalla tai ryhtiä parantamalla.

Kun puntaroit sitä, missä haluat fysioterapialähetteesi hyödyntää ja omaharjoittelusi toteuttaa, niin muista silloin meidät. Meillä saat välittävän ja monipuolisen fysioterapiaosaamisen lisäksi myös huippupuitteet omaharjoittelun toteuttamisen tueksi.