fbpx

Miksi menisin Pilates -tunnille?

Pilateksen kehittäjän, saksalaisen Joseph Pilateksen tarkoituksena oli kehittää kehonhallintatekniikka, jolla pyritään aktivoimaan kehon syviä, asentoa ylläpitäviä lihaksia ja täten parantamaan kehon lihastasapainoa. Menetelmän mukaan vahvat, dominoivat lihakset pyrkivät aktivoitumaan ja viemään roolia heikoilta, vahvistumista kaipaavilta lihaksilta. Näin lihasepätasapaino lisääntyy, jolloin myös vaivat ja ryhtiongelmat kasvavat. Pilateksella voidaan vahvistaa täsmällisesti juuri ryhdin ja lihastasapainon kannalta oleellisia lihaksia.

Voimakas, kestävä ja linjakas

Säännöllisellä Pilates-harjoittelulla kehosta tulee voimakas, kestävä ja linjakas. Myös kehon- ja mielenhallinta paranee, sillä laji vaatii hyvää tasapainoa ja keskittymiskykyä. Keskivartalon lihasten vahvistuessa vatsa solakoituu, jolloin selkävaivat vähenevät ja vartalosta muokkautuu sulavalinjaisempi.

Pilates-liikkeet aloitetaan keskivartalon syvien lihasten aktivoimisella. Liikkeet toteutetaan hengityksen rytmissä, sillä se aktivoi ns. core-lihakset (keskivartalon lihakset) tehokkaasti. Core-lihasten aktovoitumisen jälkeen voidaan turvallisesti ja tehokkaasti tehdä raajojen liikkeet.

Tarkkaa ja täsmällistä kohdistusta

Pilates-harjoitus alkaa lämmittelyllä, jossa tehdään pieniä ja koordinatiivisia liikkeitä. Niiden tavoitteena on lämmittää keskikehoa ja sisään ajaa vartalo tehostuviin harjoitteisiin. Varsinaiset harjoitusliikkeet ovat fyysisesti rankempia ja vaikeampia. Liikkeet tehdään rauhallisesti ja kontrolloidusti. Tavoitteena on tarkka ja täsmällinen kohdistus niihin lihaksiin, joita halutaan sillä liikkeellä aktivoida. Siksi sataprosenttinen keskittyminen liikkeisiin on välttämätöntä. Kun liikkeet ovat hyvin hallussa, on liikehdintä sulavaa ja jouhevaa. Tavoitteena on siis keskilinjan vakauttaminen ja sulavat sekä koordinoidut ja voimakkaat liikkeet.

Kenelle Pilates sopii?

Pilates-tunteja voidaan suositella hyvin kaikille kunnostaan ja terveydestään huolehtiville henkilöille. Erityisen hyvää liikuntaa se on selkä- ja niska-hartiavaivoista kärsiville ja tasapainoaan sekä ryhtiään parantaville kuntoilijoille. Monien urheilulajien harrastajat ovat ottaneet Pilateksen tukemaan lajiharjoitteluaan. Muun muassa tanssijat, yleisurheilijat sekä alppilajien harrastajat ovat kokeneet saavansa Pilateksesta apua lajisuoritukseensa.

Kuntoparkin viikkotunneista löydät seuraavat rauhalliset ja lempeät tuntivaihtoehdot:

Maanantai 
16.30-17.30 Pillates Kuntoparkki
Tiistai
11.15-12.00  Asahi Kuntoparkki
18.30-19.30  Astagajooga Kuntoparkki
Keskiviikko
18.00-18.45 Alkeis Jooga Kuntoparkki
Torstai
17.30-18.30 Bodybalance Kuntoparkki
Perjantai
12.00.12.30 Venyttely/lihashuolto Kuntoparkki

Tervetuloa liikkumaan!