fbpx

Sara Pääkkönen – Fysioterapiaosaamisella varustettu personal trainer

Liittyykö tavoitteesi kuntoutumiseen tai onko sinulla jokin harjoittelua rajoittava vaiva? Vai haluatko parantaa samanaikaisesti terveyttäsi sekä suorituskykyäsi? Fysioterapeutti-taustainen personal trainerimme Sara Pääkkönen on silloin oikea henkilö auttamaan sinua tavoitteesi saavuttamisessa.

Saran työtä ohjaa aina yksilöllisyys. Hän ottaa jo harjoitusohjelmaa suunnitellessaan huomioon asiakkaan henkilökohtaiset tavoitteet, toiveet, rajoitteet sekä resurssit. Valmennusote on muutenkin holistinen. Siinä otetaan huomioon laadukkaan liikkeen sekä liikkumisen lisäksi myös ravitsemus, palautuminen, elämäntilanne sekä stressinhallintataitojen kehittäminen.

Saran valmennuksessa korostuvat fysioterapeuttinen näkökulma, vammojen ehkäisy sekä nousujohteinen harjoittelun annostelu. Muutosta lähestytään pienillä teoilla, eikä kaikkea tarvitse lähteä muuttamaan heti kerralla.

Turvallisuus sekä tehokkuus kulkevatkin Saran valmennuksessa käsi kädessä. Kun suoritustekniikat laitetaan kerralla kuntoon, harjoitusohjelmassa huomioidaan lihastasapaino sekä liikkuvuus- ja lihashuoltoharjoitteet, voidaan parhaiten ehkäistä vammoja ja saavuttaa hyviä tuloksia tavoitteen näkökulmasta.

Kuntosaliharjoittelu on ollut osa Saran elämää jo useita vuosia. Hän oivalsi kuitenkin jo aikaa sitten, ettei pelkkä harjoittelu riitä, mikäli haluaa edistää omaa hyvinvointiaan kokonaisvaltaisesti. Tasapaino kuormituksen sekä levon välillä on ratkaisevan tärkeää, ja sen vuoksi Sara onkin täydentänyt osaamistaan (uni, stressinhallinta, palautuminen ja ravintovalmennus) itseopiskelun sekä erilaisten koulutusten kautta.

Treenaamisen suhteen Sara liikkuukin nykyään kehoaan kuunnellen, tarjoten sille, mitä se milloinkin kaipaa eniten. Luontoliikunnasta onkin tullut Saralle tärkeä keino rauhoittua, palautua sekä kehittää aerobista kuntoaan.

Luonteeltaan Sara on tsemppaava ja positiivinen. Vaikka valmennusote onkin lempeän maltillinen, haastaa hän asiakkaitaan menemään välillä myös epämukavuusalueelleen. Tavoitteekseen hän mainitsee sen, että haluaa auttaa asiakkaitaan löytämään mielekkäitä, toimivia ja vaikuttavia tapoja, joilla lisätä arkeensa hyvinvointia edistäviä hetkiä.

Saran liikunnalliset koulutukset:

  • Fysioterapeutti (Oulun AMK 2020)
  • Kehittävän harjoittelun perusteet (Trainer4You, 2016)
  • Kuntosalivalmentaja (Trainer4You, 2016)
  • Personal trainer (Trainer4You, 2017)