fbpx

Sinä päätät missä hyödynnät lähetteesi

Tiesitkö, että sinä saat itse vapaasti päättää, missä hyödynnät lääkäriltä saamasi fysioterapialähetteen? Mikään ei edellytä sinua tarttumaan ensimmäiseen soittamaasi paikkaan, vaan voit käyttää lähetteesi mukaiset fysioterapiakäynnit juuri siellä, missä koet saavasi hoitokerroillesi parhaan vastineen. Kannattaakin vertailla toimijoita ja kartoittaa, mistä saat parasta osaamista sekä tukea kuntoutumiseesi.

Oikeus KELA -korvaukseen

Viime vuosina on yleistynyt tapa, jossa lääkäriltä saadun fysioterapialähetteen jälkeen puhelin on alkanut soida tai piipata tekstiviestejä hoitomääräyksen tiimoilta. Asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse tarttua tähän, hieman harhaanjohtavaan markkinointiin, vaan asiakas saa aina itse valita paikan, jossa haluaa fysioterapian toteutuvan. Kun potilas osallistuu itse lähetteessä määrätyn hoidon kustannuksiin, on hänellä oikeus KELA -korvaukseen hoitopaikasta riippumatta. Sv3f-lähetteellä tapahtuvasta hoidosta saa aina KELA-korvauksen, toteutuspaikasta riippumatta.

Suositella voi, määrätä ei

Lähetteen kirjoittavalla lääkärillä on oikeus ja mahdollisuus suositella jotakin fysioterapiapalvelun tuottajaa, mikäli vaivan kuntoutukseen tai sairauden hoitoon tarvitaan sellaista erityisosaamista, jota on harvasta paikasta saatavilla. Myös silloin, kun maksajana on kolmas osapuoli, esimerkiksi vakuutusyhtiö, voi suosittelu/ eteenpäin ohjaaminen tulla kyseeseen. Silloin kuitenkin, kun asiakas maksaa fysioterapiansa omasta pussistaan, on hänellä täysi oikeus hyödyntää lähetteensä parhaaksi katsomassaan paikassa, missä päin Suomea tahansa.

Kartoita osaaminen ja oheispalvelut

Ensimmäinen kontakti ja helpoin valinta ei suinkaan aina ole paras valinta, kuten tiedät. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että kartoitat huolella, mistä saat parasta osaamista ja tukea kuntoutumiseesi. Erityisosaaminen on useimmiten tuloksekkaampaa kuin yleisosaaminen, ja eri hoitopaikoissa on hyvinkin erilaiset tilat, välineet ja laitteet kuntoutuksen toteuttamiseen. Palvelu voi siis olla hyvinkin eri tasoista ja sisältöistä valitusta paikasta riippuen.

Meillä kuntokeskuspalvelut kuuluvat aina hoitojaksoon

Meillä Raahen Kuntoparkissa kuntokeskuksen tilojen ja palveluiden hyödyntäminen sisältyy aina hoitojaksoon. Asiakkaanamme pääset siis hyödyntämään kuntokeskuksemme monipuolisia tiloja ja laitteita hoitokerroilla, mutta myös niiden ulkopuolella, omaharjoittelusi tukena. Me emme tyydykään pelkästään siihen, että saat vaivasi kuriin, vaan me haluamme valmentaa sinut myös kauttaaltaan parempaan kuntoon ja toimintakykyyn.

Kuntoparkki sinun kuntoutuskumppaninasi

Meillä Kuntoparkissa on poikkeuksellisen laaja osaaminen kuntoutuksen, kivun hoidon ja kehonhuoltamisen osaamista. Palveluistamme löytyy perusfysioterapian lisäksi tapaturman jälkeistä fysioterapiaa, terapeuttista harjoittelua, alaraajafysioterapiaa, neurologista fysioterapiaa, lääkinnällistä kuntoutusta vaikeavammaisille, manuaalista terapiaa, McKenzie -menetelmän mukaista fysioterapiaa, akupunktiota, kinesioteippausta, PhysioPilatesta, Shockwavea, työfysioterapiaa sekä urheilufysioterapiaa.

Tiloistamme löytyy myös monipuoliseen harjoitteluun ja kuntoutukseen (seniorit huomioitu) soveltuva kuntosali, monipuolinen, etenkin lihashuoltotunteja painottava ryhmäliikuntatarjoama, jalkaklinikka sekä vahvaa personal training- ja ravintovalmennusosaamista.

Jos askarruttaa, kysy lisää

Tämän kirjoituksen tavoitteena oli hoksauttaa tai muistuttaa sinua omista oikeuksistasi. Sinä siis päätät, missä fysioterapialähetteesi hyödynnät. Olemme mielellämme apunasi, kun sinulle herää kysymyksiä tai haluat välittävää ja osaavaa tukea kuntoutumiseesi. Voit soittaa, lähettää sähköpostia tai lähettää yhteydenottolomakkeen tämän sivun kautta.