fbpx

Tuntikuvaukset

Kuntoparkin monipuolisessa tarjonnassa on jokaiselle jotakin! Tule ja löydä oma suosikkisi. Kaikkia Kuntoparkin ryhmäliikuntatunteja voi tilata myös ryhmille.

 

Les Mills BODYBALANCE®

BODYBALANCE® on joogaa, pilatesta ja Tai Chita yhdistelevä tunti, jonka liikkeet tehdään rauhoittavan ja rentouttavan musiikin tahdissa. Tunti vahvistaa ja notkistaa kehoa, lisää liikkuvuutta, parantaa ryhtiä ja tasapainoa sekä rauhoittaa mieltä. Tunnilla hallittu hengitystekniikka ja rauhalliset liikesarjat ovat keskiössä. Sopii kaikille aikaisemmasta harjoittelutaustasta ja kuntotasosta riippumatta. Kesto: 55 min.

Les Mills BODYCOMBAT®

BODYCOMBAT® on voimaa ja energiaa huokuva treeni, jossa voi päästää sisäisen taistelijan valloilleen. Tunti yhdistää lyönti- ja potkuliikkeitä niin karatesta, nyrkkeilystä, Taekwondosta kuin Tai Chistäkin. Energinen musiikki tuo lisäpotkun, jota tarvitset mielikuvitusvastustajasi voittamiseksi. Intervallityyppinen tunti parantaa erityisesti aerobista kuntoa samalla kun lihaskuntosi ja koordinaatiokykysi kehittyvät. Seisaltaan liikkuen tehtävien liikesarjojen lisäksi tunnilla tehdään jonkin verran lihaskuntoharjoitteita, joilla erityisesti keskivartalosi vahvistuu. Sopii kohtuullisen pohjakunnon omaaville. Kesto: 55 min.

Les Mills BODYJAM®

BODYJAM® on tanssi-iloittelutunti, jolla yhdistellään uusimpia hittibiisejä sekä trendikkäimpiä tanssityylejä kuten housea, hip-hoppia ja drum´n´bassia. Tunti on kuin tehty sinulle, jonka tanssijalka vipattaa aina mukaansa tempaavan musiikin soidessa. Hauskanpidon lisäksi tunti kohottaa tehokkaasti kuntoa sekä parantaa koordinaatiokykyä ja kehon hallintaa. Ei edellytä aikaisempaa tanssikokemusta, sopii kaikille. Kesto: 55 min.

Les Mills BODYPUMP®

BODYPUMP® on haastava lihaskuntotreeni, jossa kaikki kehon lihakset saavat osansa. Tunnin tehokkuus perustuu REB-vaikutukseen eli runsaaseen toistomäärään, minkä lisäksi lihassoluja aktivoidaan erilaisilla rytmityksillä ja pumppauksilla. Vastaaviin tuloksiin et normaalilla kuntosaliharjoittelulla pääse! Tunti koostuu pääosin yksinkertaisista ja selkeistä lihaskuntoliikkeistä, joissa käytetään levytankoa ja -painoja sekä step-lautaa. Lihasvoiman kehittämisen lisäksi tunti kuluttaa runsaasti energiaa ja parantaa ryhtiä. Sopii kaiken tasoisille kuntoilijoille, sillä jokainen voi säädellä painoja omaan kuntotasoonsa sopivaksi. Kesto: 55 min

Les Mills CXWORX®

CXWORX® on erityisesti keskivartalon treenaamiselle omistettu tunti. Tunnilla tehtävät liikkeet vahvistavat vatsan, selän ja lantion alueen lihaksia ja lisäävät selkärangan liikkuvuutta. Harjoitteet parantavat myös kehon hallinta ja kohentavat ryhtiä. Välineinä käytetään kehon omaa painoa, kumista tuubia ja usein myös levypainoa. Tunti sopii kaikille aloittelijoista kokeneisiin kuntoilijoihin, sillä useimpiin tunnilla tehtäviin liikkeisiin löytyy vaihtoehtoisia suoritustapoja. Kesto: 30 min.

Les Mills GRIT®

GRIT® on haastava intervallityyppinen treeni, joka vastaa erittäin suosittuja HIIT-tunteja (High Intensiv Interval Training). GRIT saa sinut ylittämään itsesi ja tulet yllättymään, miten paljon pystyt venyttämään jaksamisesi rajoja. Treenin tehoa voit säädellä tekemällä tietyssä ajassa niin monta toistoa kuin itse haluat. Haastava treeni parantaa maksimaalista hapenottokykyä ja nostaa energiankulusta vielä useita tunteja harjoittelun jälkeen.

GRIT® tunteja on olemassa kolme erilaista: Strength, Plyo ja Cardio.

  1. GRIT® PLYO kehittää nopeutta ja ponnistusvoimaa, tehden sinusta vahvemman ja nopeamman. Tunnilla käytetään lisätehona step-lautaa ja levypainoja.
  2. GRIT® STRENGTH on lihasvoimaa kehittävä treeni, jossa käytetään harjoitteluvastuksina levytankoa ja -painoja. Liikkeitä tehdään myös kehon omalla painolla.
  3. GRIT® CARDIO haastaa kestävyytesi ja kuntosi. Tunnilla tehdään sykettä nostavia liikkeitä kehon omalla painolla.

Sopii kohtuullisen pohjakunnon omaaville. Kesto: 30 min.

Les Mills RPM® -sisäpyöräily

RPM® on tehokas sisäpyöräilytunti menevän musiikin tahdissa. Tunnilla poljetaan niin haastavia mäkiosuuksia, nopeita tasamaaosuuksia kuin sykettä nostattavia intervalleja, kunnes lopuksi kiihdytetään irtiottoon maalisuoralle. Tunti kohottaa aerobista kuntoa, parantaa maksimaalista hapenottokykyä ja vahvistaa alavartalon lihaksia. Kuntoparkissa mukavan sisäpyöräilykokemuksen takaavat laadukkaat BodyBike-spinningpyörät. Sopii kaikille aikaisemmasta harjoittelutaustasta ja kuntotasosta riippumatta. Kesto: 45 min

Les Mills SH'BAM®

SH´BAM® on yhdistelmä helppoja ja hauskoja tanssiaskeleita, jotka saavat jokaisen tuntemaan itsensä tanssilattian tähdeksi. Tunnin tanssityylejä rytmittävät discohitit, soittolistojen suosikit, klassikkobiisien remix-versiot sekä modernit latinalaisrytmit. SH´BAM® on hauska tapa kohottaa aerobista kuntoa sekä parantaa kehon hallintaa, koordinaatiokykyä ja liikkuvuutta. Ei edellytä aiempaa tanssikokemusta, sopii kaikille. Kesto: 45 min.

Aamun startti-jumppa

Aamun startti-jumppa on kevyt ja kepeä virittäytymisjumppa päivän puuhiin. 45 minuutin jumppa alkaa lempeällä kehon herättelyllä ja jatkuu kevyellä lihasvoimaosuudella, jossa vaihdellen voidaan käyttää apuna vastuskuminauhaa, kahvakuulaa ja käsipainoja. Liikkuvuus- ja venyttelyosuus päättää Aamun startin.

Asahi

Asahi on Suomessa kehitetty liikuntamuoto, jossa yhdistyvät itämaisen ja länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Liikkeet ovat fysioterapian kaltaisia ja niillä avataan koko keho niskasta nilkkoihin. Pehmeät, hitaat ja yksinkertaiset liikkeet tehdään hengityksen tahdissa. Liikkeiden suunnittelussa on huomioitu erityisesti suomalaisten suurimmat terveysongelmat: selän- ja hartiaseudun vaivat, kaatumisesta johtuvat murtumat sekä stressin aiheuttamat psykosomaattiset ongelmat. Asahi on tarkoitettu sekä ennalta ehkäiseväksi että jo syntyneitä ongelmia hoitavaksi terveysliikunnaksi. Sopii kaikille. Kesto: 45 min.

Astangajooga

Astangajooga on dynaaminen joogamuoto, jonka erityispiirteitä ovat asanoiden eli liikkeiden suorittaminen hengityksen tahdissa sekä samojen liikesarjojen toisto ilman välirentoutuksia. Astangajooga on siis liikunnallista, dynaamista joogaa, jossa asentoihin yhdistetään tietoinen hengitys. Harjoitukset parantavat liikkuvuutta ja kehittävät kehonhallintaa. Astangajoogan perussarja keskittyy voiman ja notkeuden tasapainottamiseen sekä kehon ja mielen vahvistamiseen ja puhdistamiseen. Sopii kaikille. Kesto: 45 min.

Body&Mind chiball-pallojumppa

Kuntoparkin Body&Mind-tunti on chiball-metodiin osittain perustuva kehonhallintatunti. B&M-tunnilla tehdään pehmeitä, hitaita ja jatkuvia liikkeitä. Liikkeillä pyritään lisäämään oman kehon tuntemusta, liikkuvuutta ja tasapainoa. B&M-tunnilla käytetään pieniä chiball-palloja tehostamassa liikkeitä. Musiikilla luodaan energinen ja rauhallinen tunnelma.
Tunti sopii kaiken kuntoisille. Palloissa on kevyt tuoksu, joten tuoksuyliherkkien kannattaa käydä tuoksuttelemassa palloja etukäteen. Varustukseksi riittää väljät liikuntavaatteet, ja loppurentoutukseen kannattaa varata esim. kevyt verryttelytakki tai peite.

Circuit Training

Tehokas kiertoharjoittelu-tunti, jossa tehdään sykkeenkohotuksia ja lihaskuntoliikkeitä oman kehon painolla sekä erilaisilla välineillä. Suoritusajat vaihtelevat 30–50 sekuntiin. Kuntopiiri kierretään 2-4 kertaa. Tunnin alussa on kevyt lämmittely ja lopussa palauttavat venyttelyt.  Kuntopiiriharjoittelu sopii erinomaisesti sekä lihaskunnon että hapenottokyvyn kehittämiseen.

Kahvakuula

Kahvakuula-tunnilla tehdään kokonaisvaltaisia ja toiminnallisia lihaskuntoliikkeitä käyttäen eri painoisia kuulia. Harjoittelu kuormittaa koko kehoa parantaen samalla kehonhallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Kahvakuulailun perusliikkeet tehdään aina kehon suurimmilla lihaksilla, mutta samanaikaisesti myös kehon syvät lihakset aktivoituvat. Kuulalla tehtävät liikkeet ovat yksinkertaisia ja harjoittelun tempo rauhallinen. Sopii kaikille aikaisemmasta harjoittelutaustasta ja kuntotasosta riippumatta. Kesto: 30 min.

Lavis-lavatanssijumppa

Lavis-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa, että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppaa, jenkkaa, rock/jiveä, cha cha:ta ja sambaa. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Pilates

Pilates on kehonhallintatunti, jolla vahvistetaan erityisesti kehon syviä lihaksia hengitystä hyödyntäen ja oikeisiin liikeratoihin keskittyen. Tunti kohentaa ryhtiä sekä parantaa liikkuvuutta ja kehon hallintaa. Tunnilla tehtävät harjoitukset ovat yksinkertaisia ja rauhallisia. Sopii kaikille aikaisemmasta harjoittelutaustasta ja kuntotasosta riippumatta. Kesto: 55 min

Step aerobic (tilaustunti)

Step aerobic on jo vuosikymmeniä suosionsa säilyttänyt liikuntamuoto, jossa askelletaan step-laudalle vauhdikkaan ja mukaansa tempaavan musiikin tahdissa. Tunneilla käytettävä step-lauta tuo lisähaastetta askellukseen ja tunti kehittääkin erityisesti hengitys- ja verenkiertoelimistöä, alaraajan lihaksistoa, luustoa ja koordinaatiokykyä. Tavallisesti tunti koostuu alkulämmittelystä, aerobisen osion helpoista askelsarjoista, lihaskunto-osiosta ja loppuverryttelystä. Kesto 30-60 min.

Huom! Saatavilla tällä hetkellä ainoastaan tilauksesta.

Venyttely

Venyttelyssä käydään läpi kehon eri lihasryhmät venytellen. Tunnin alkuun kuuluu lyhyt lämmittely. Venyttely tehostaa palautumista ja ennaltaehkäisee rasitusvammoja. Tule hakemaan liikkuvuutta, rentoutta ja notkeutta!