fbpx

Työfysioterapia

Terveydestään huolehtiva työntekijä on yrityksen tuottavin sijoitus. Työfysioterapian tehtävänä on tukea työntekijöiden fyysistä työ- ja toimintakykyä. Työfysioterapiapalvelumme sisältävät fysioterapianhoitojen lisäksi fyysisen kunnon testaamisen, kuntosali- ja ryhmäliikuntaohjauksen sekä liikunta- ja ergonomianeuvonnan.

Yritysliikunta (tyky- ja tyhytoiminta)
Jokaiselle yritykselle voidaan räätälöidä oma ohjelma, joka sisältää työntekijöiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti ohjattuja liikuntatunteja sekä luentoja ergonomiasta, harjoittelusta, ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Yksilöllisten fysioterapeuttisten hoitojen lisäksi fysioterapeutti voi käydä työpaikalla arvioimassa työpisteiden ergonomiaa ja ohjata terveellisempiä työtapoja. Työntekijöitä voidaan ohjata myös Kuntoparkin työergonomiaa tukeviin liikuntaryhmiin kuten pilatekseen, asahiin, kahvakuulaa ja joogaan.

Työfysioterapeutti työntekijän valmentajana

  1. Verenkiertoelimistön sekä tuki- ja liikuntaelinten kunnon mittaaminen ja harjoittelun ohjaaminen
  2. Ergonominen selvitys: tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuvan työn kuormituksen selvitys ja terveysriskien arviointi
  3. Ohjaaminen ergonomiassa, kuntoilussa ja kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa

Kuntotestaukseen sisältyy

  • Terveydentilan kartoitus terveyskyselyllä
  • Kehonkoostumusmittaus (rasvaprosentin mittaus, painoindeksi, vyötärö-lantiosuhde)
  • Verenpainemittaus
  • Liikkuvuusarviointi
  • Polkupyöräergometri-testi
  • Lihaskuntotestit (yläraajojen staattinen kestävyys, selän staattinen kestävyys, vatsan toistosuoritus, selän toistosuoritus, yläraajojen nostotesti, toistokyykistys)
  • UKK-kävelytesti.

Työhyvinvointiin liittyvistä palveluista saat lisätietoa työfysioterapeuteilta Jouni Palviaiselta ja Marjo Yli-Maunulalta

Ota yhteyttä ja kysy lisää